BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,54
ALTIN 2.379,18
HABER /  GÜNCEL

Silvan'da neler oluyor Demirtaş açıkladı!

SİLVAN'da sokağa çıkma yasağı 10. gününe girerken HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bölgede yaşananları ve Silvan'daki son durumu anlattı.

Abone ol

SİLVAN'da neler oluyor, son durum ne sorularının merakla beklenen cevaplarını HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş verdi.

Silvan'da yaşanan çatışmalar ve onuncu gününe giren sokağa çıkma yasağı ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş da konuştu.
Selahattin Demirtaş, Tarafsız Bölge'de 10 maddeyi açıkladı

Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada, Silvan'daki 3 mahalleden sağlıklı bilgi alamadıklarını belirtti, "Ancak havadan ve karadan yoğun bir bombardıman olduğu anlaşılıyor" dedi.

 HDP'Lİ UCA: İTRİBATIMIZ KESİLDİ

Silvan'da bulunan HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, yasağın uygulandığı bölgelere dün HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile eski Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini söyledi. Uca, bölgedeki insanların hayatlarından endişe ettiklerini söyledi. HDP'li Uca, "Başlatılan operasyon ile oradaki halk ve arkadaşlarımız ile irtibatımız kesildi, katliam tehlikesi ile karşı karşıyalar. Operasyonun durdurulması gerekir" diye konuştu.