BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silopi'de Vitamin Amca mikroplara karşı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ilköğretim öğrencilerine tiyatro ile sağlık eğitimi veriliyor.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sahnelenen ''Vitamin Amca Mikroplara Karşı'' tiyatrosuna öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şırnak Sağlık Müdürlüğü ve Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik tiyatro etkinliği Silopi Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda devam etti. Etkinliğe Silopi Milli Eğitim Şube Müdürü Salim Altürk, Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan ve ilköğretim öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, bireylerin beslenme konusundaki duyarlılıklarını artırmak ve bu konuda bir toplum bilinci oluşturmak amacıyla 2004 yılından beri yürütülen 'İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitim Programı' çerçevesinde sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteler ve temel hijyen kuralları ile ilgili mesajların yer aldığı "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" adlı tiyatro oyunu 3 seans olarak sahnelendi. Tiyatro gösterisi minikler tarafından büyük bir ilgi
ile izlendi. Burada bir açıklamada bulunan Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Atan hedeflerinin 10 bin ilköğretim öğrencisine ulaşmak olduğunu söyledi.