BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da "at-eşek eti' korkusu

At ve eşek etlerinin ortaya çıktığı Adana'da restorlanlar ve kasaplara göz açtırılmıyor.

Abone ol

Eşek ve at etlerinin ortaya çıktığı Adana'da restoranlar ve kasaplara göz açtırılmıyor.

Sarıçam Belediyesi görevli veteriner, zabıta müdürlüğü, ilçe tarım müdürlüğü veteriner ve uzmanları ile birlikte kırmızı et denetimini arttırdı.
At ve eşek eti gibi hijyenik olmayan ortamlarda kesimi yapılan etin halka yedirilmemesi için İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte ortak denetimlerini sürdüren Sarıçam Zabıtası, Suluca, Kürkçüler ve İncirlik bölgesinde denetimlerini sıklaştırdı.

Şehir merkezine uzak olan yerlerde faaliyet gösteren yemekçilik şirketlerinin kullandığı kırmızı etin menşei ve kasapların satışını yaptığı etleri kontrol eden Belediye Veterineri Cumali Altınöz, zabıta ve ilçe tarım müdürlüğü uzmanları ile birlikte denetimlerin daha sık yapılacağını kaydetti. Altınöz, amaçlarının halkın sağlıklı ortamda kesilmiş et tüketimini sağlamak, kaçak ve ruhsatsız işletmelerin faaliyetlerini engellemek olduğunu kaydetti. Denetim yapılan işletme ve iş yerlerinden hijyen kontrolünün yanı sıra kırmızı et numunesi de alan görevliler, iş yeri sahiplerini de uyardı.

Ruhsatsız iş yeri sahiplerine yasal uyarılarını yapan görevliler, evrak eksikleri ve usul hatalarının giderilmesi içinde bilgi veriyor. Özellikle tüketilen et miktarı ile etin kesildiği mezbahanın düzenlediği menşei şahadetnamesi, sevk irsaliyesi ve faturalar da karşılaştırılıyor.