BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  GÜNCEL

Silivri'de 'duman' isyanı bitti

Silivri'de, dumanaltı olduğu için isyan eden astım hastası Niyazi Çelik, aylardır sürdürdüğü mücadeleyi kazandı.

Abone ol

Silivri Cezaevi'nde sigara içilmeyen bir koğuşa geçmek için Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvuran tutuklu Niyazi Çelik'in  isteğine Adalet Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Silivri Başsavcılığa'na gönderilen talimatla, kampustaki her bir cezaevinde bulunan dumansız koğuş  sayısı birden ikiye çıkarıldı. Çelik'in duman isyanı diğer cezaevlerinde  yatan tutuklu ve hükümlüler için de  örnek teşkil edecek. Talep halinde,  diğer cezaevlerinde de 'Dumansız' koğuş  sayılarının artırılacağı öğrenildi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Astım hastası Niyazi Çelik'in sigara içilmeyen koğuşa girmek için başlattığı mücadeleyi, AKŞAM, 'Dumanaltı  koğuş sahası' başlığıyla manşetten  duyurmuştu. Haberin ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık yetkilileri, cezaevlerinde sigara  içilmeyen koğuş sayısının artırılması  için Silivri Savcılığı'na talimat verdi.  Bunun üzerine Başsavcılık, Silivri  Cezaevi'nde sigara içilmeyen koğuş  sayısında yeni düzenlemeye gitti.

DUMANSIZ KOĞUŞ İKİ OLDU

Silivri yerleşkesindeki 11 cezaevinin her birinde 60 koğuş bulunuyor. 21'er kişinin kaldığı bu koğuşların sadece birinde sigara içilmiyor. Cezaevi yönetimi, sigara içilmeyen koğuşlara ancak doktor raporuyla mahkum alıyor. 6 No'lu  Cezaevi'nde kalan Niyazi Çelik'in başlattığı mücadelenin sonunda 'Dumansız' koğuş sayısı birden ikiye çıkarıldı.

KARAR, EMSAL OLACAK

Cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra rapor hazırlayan İnsan Hakları Komisyonu'nun başkanı Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, kararla ilgili şunları söyledi: 'Komisyonumuz, yaptığı araştırma sonucu Silivri Cezaevi yerleşkesinde sigara içilmeyen koğuş sayısının artırılması yönünde görüş bildirdi. Biz de bu görüşü, Başbakanlığa gönderdik. Adalet Bakanlığı vasıtasıyla sigara içilmeyen koğuş sayısı raporumuzda öngörüldüğü şekilde ikiye çıkartıldı.' Öte yandan Silivri Cezaevi'nde bir mahkum tarafından başlatılan ve zaferle sonuçlanan 'Dumansız koğuş sahası' uygulamasının diğer cezaevlerinde de uygulanacağı belirtildi. Yetkililer, mahkumlardan talep gelmesi halinde var olan sigarasız koğuş sayılarının arttırılacağını belirttiler.

İLK KEZ AKŞAM DUYURMUŞTU

Astım hastası Niyazi Çelik'in mücadelesini AKŞAM, manşetten duyurmuştu.