BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.396,00
HABER /  GÜNCEL

Şikede kafaları karıştıran iki ayrı iddia

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik suçlamalar konusunda birbirinde farklı iddialar ortaya atılıyor.

Abone ol

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik suçlamalar konusunda birbirinde farklı iddialar ortaya atılıyor.

Yıldırım'a yönelik en sert iddia bugün Taraf gazetesinin manşetinde yer aldı. Gazetenin iddiasına göre Yıldırım'ın 'silahlı çete liderliği' ile suçlanması, şike soruşturmasının çok kapsamlı bir organize suç dosyasına dönüşebilir.

Hürriyet'in haberlerine göre ise Aziz Yıldırım ve üst düzey yöneticileri yalnızca 'şike' yapmakla suçlanıyor.

ARAMA-EL KOYMA BELGELERİ                                                    

Başkanlığı bırakıyor mu?
Şike iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Aziz Yıldırım, başkanlığı bırakıyor mu?
Camianın merak ettiği o sorunun yanıtı için TIKLAYIN...

 Taraf gazetesinin iddiasına göre İstanbul İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nin İstanbul Emniyeti'ne gönderdiği 'arama-el koyma' kararında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a "Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlaması yöneltildi. Yıldırım'ın adı ise arananlar listesinin ilk sırasında.

TEK SUÇLAMA 'ŞİKE'

Hürriyet'in ulaştığı bilgilere göre ise Aziz Yıldırım'a yönelik yöneltilen tek suçlama 'şike' yapmak.

Dosyadaki 15 farklı şike olayına adı karışan Yıldırım'ın, eski yöneticiler Saadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp ve Tahir Kıran'ın telefonlarını dinlettiği yönündeki iddiaların dosyada yer almadığı öğrenildi. Yıldırım ve ekibinin şike dışında herhangi bir suçla karşı karşıya olmadığı soruşturmada şüphelilerin sürekli cep telefonlarını değiştirdiği de tespit edildi.

POLİS TÜMÜNÜ DİNLEDİ     

Yaklaşık 50 şüpheli, 8 ay içinde 400'e yakın hat değiştirdi. Yıldırım da soruşturma süresince 13 farklı telefon numarasında görüşmelerini yaptı. Yıldırım'ın zaman zaman çevresindeki kişilere ait cep telefonlarıyla farklı isimleri aradığı da tespit edildi. Polis, mahkemeye başvurarak yeni numaralar için dinleme izni istedi.

SAVCIYA KONUŞACAK                                                      

Araç yandı!
Aziz Yıldırım kendisini takip eden bir polis aracından şüphelenince polisler merkezi şifreyle uyardı.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Futbolda şike ve teşvik primi iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'susma hakkı'nı kullanacağı öğrenildi.

Henüz emniyette sıra bekleyen Yıldırım'ın son sıralarda sorguya alınması bekleniyor. Efsane başkanın emniyetteki ifadesinde hiçbir soruya cevap vermeyeceği, savcılık sorgusunda konuşacağı söyleniyor.

BALAYI DA YALAN OLDU

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım balayı hazırlığındaydı.. 14 Mayıs 2011'de Gonca Çelikkıran ile hayatını birleştiren Yıldırım ligin son haftalarına denk gelen düğünü sebebiyle balayına çıkamamıştı. Yıldırım'ın uçak biletlerini bile aldığı 6 Temmuz 2011'de ABD'ye giderek tatil yapacağı öğrenilmişti. Fakat şike soruşturmasında gözaltına alınınca balayı da rafa kalktı.