BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

İran, Azerbaycan askerini vurdu!

İki ülke sınırında bir Azerbaycanlı askerin ölümüyle sonuçlanan sınırlı çatışması sonrası ilk açıklama geldi.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, İran ve Azerbaycan'ın, iyi komşuluk ilişkilerine sahip dost ve kardeş ülkeler olduğunu söyledi.

Mihmanperest, iki ülke sınırında bir Azerbaycanlı askerin ölümüyle sonuçlanan sınırlı çatışması sonrası yaptığı açıklamada, çok nadir görülen bu tür olayların iki ülke ilişkilerini olumsuz etkilemeyeceğini belirtti.

''İran ve Azerbaycan dost, kardeş ve komşu iki ülkedir'' diyen Mihmanperest, iki ülke yönetiminin ilişkileri her alanda geliştirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin birkaç gün önce Azerbaycan'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Mihmanperest, karşılıklı üst düzey ziyaretlerin iki ülke arasındaki iyi ilişkileri ortaya koyduğunu söyledi.

Mihmanperest, iki ülke sınırında dün akşam meydana geldiği belirtilen olayla ilgili olarak da İran ve Azerbaycan yetkililerinin bir araya geldiğini ve konuyu görüştüklerini kaydetti.

Bu arada İran İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Abdullahi, sınırdaki çatışmada öldürülen Azerbaycanlı sınır muhafızının yanlışlıkla sınırı geçtiğini ve ''dur'' uyarısına uymadığını ileri sürdü.

Abdullahi, olayda küçük çaplı bir çatışma meydana geldiğini ve yaralananlar olabileceğini de sözlerine ekledi.