BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şike soruşturmasında 5. dalga

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da bilgi almak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi

Abone ol

Spor camiasını sarsan şike soruşturması kapsamında bugün 9 kişi daha Emniyet'e gelerek ifade verdi.

9 kişiden Kenan Yaralı ve Hikmet Karaman dışındaki 7 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. İfadeleri alınan Kenan Yaralı ve Hikmet Karaman da serbest bırakıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da bilgi almak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Ömer Temelli, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım, Galatasaray eski sportif direktörü Adnan Sezgin, Trabzonspor futbolcusu Serkan Balcı, futbolcu temsilcisi Özkan Doğan, Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, teknik direktör Hikmet Karaman, Bursasporlu Vederson ve futbolcu Metin Depe futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

BALCI: GEREKEN CEVABI VERDİK

İfade verikten sonra emniyetten ayrılan Serkan Balcı, çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtladı:

"Bilgimi almak için çağırdılar. Basında çıkan şeylerle ilgili bilgimi aldılar. Maçtan önce aradılar. Tabii etkilenmek böyle yerlere gelmek onur kırıcı. Bu yerlerde çıkmak beni üzüyor. Ama yapacak birşey yok. Bizde gereken cevabı verdik"

SEZGİN: BU SEZONLA İLGİLİ SORULA SORULDU

Futbolda şike soruşturması kapsamında ifade veren Adnan Sezgin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"Zaten soruşturma gizli. Gizlilik kararına saygı gösterilmesi lazım. Bu sezonla ilgili sorular soruldu. Ben gerekli şeyleri söyledim"

VEDERSON'A ALEX'LE BAĞLANTISI SORULDU

Futbolda şike soruşturmasa kapsamında ifade veren Gökçek Vederson emniyetten ayrılırken avukatı Özkan Sümer gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"Müvekkilimin şike soruşurmas kapsamında ifadesine başvuruldu. Alex ve Fenerbahçe'de çalışan Samet Güzel ile ilgili bağlantıları soruldu. Şike ve teşvik primi teklifi yapılıp yapılmadığı soruldu. Bizde yapılmadığını söyledik"

Ayrıca Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine gelenlerden Temelli ve Depe ifadesinin alınmasının ardından emniyetten ayrıldığı, diğer kişilerin ise işlemlerinin sürdüğü belirtildi.