BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  GÜNCEL

Şike soruşturması Hiddink'i düşündürüyor

Şike soruşturması nedeniyle kafaları karışan futbolcular A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'i kara kara düşündürüyor.

Abone ol

Türk futbolunun zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Hollandalı teknik adam, ''Türk futbolundaki gerçekleri de görmezden gelmek istemiyorum, şu anda zor bir dönemde geçtiğimizi belirtmeliyim. Biz de çok istekli ve arzulu bir görüntü çizerek, Tük futbolunun son dönemde kaybettiği imajını geri kazanmasına yardımcı olmak istiyoruz milli takım olarak'' ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan ile yarın yapacağı karşılaşma öncesi Swissotel'de basın toplantısı düzenleyen Hiddink, Türk futbolunda yaşanan problemlerin görmezden gelinemeyeceğini belirterek, ''Çok zor bir dönemden geçildiğini söylemeliyim. Kişiselleştirmek istemiyorum. Yaşananların oyuncular üzerinde etkisi var. Şampiyonlar Ligi'nde oynamamak gibi kararlar Futbol Federasyonu ve UEFA'nın aldığı kararlar üzerine gerçekleşti. Hayal kırıklığı ve şansızlık buradaki oyuncular üzerinde etkili oldu. Üzülen oyuncular da milli takımın parçası'' dedi.

Hollandalı teknik adam, futbolcuları motive etme konusunda ise şunları söyledi:

''Ben de konuşuyorum, başka arkadaşlar da konuşuyor. Milli takımdaki oyunculara ne kadar yetenekli olduklarını ve bunu göstermek için fırsatları olduğunu söylüyoruz. 'Çıkın, gerekli performansı gösterin' diyoruz. Gruplar halinde konuştuğumuz gibi bireysel olarak da konuşmalar yapıyoruz. İyi sporcunun şartlar ne olursa olsun, ne görev verilirse verilsin onu yapması gerekiyor.''

''BU YAŞIMDA BENİM İÇİN DE DENEYİM OLDU''

Türk futbolunda yaşanan olayların benzerini kariyerinde daha önce yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Hollandalı çalıştırıcı, ''Tabi çalıştığım ülkelerde Türkiye'dekine benzer geniş çapta olay olmamıştı. Benim için de bu yaşımda yeni bir deneyim oldu. Her gün öğreniyorum'' dedi.

''EN İYİ İKİNCİ OLMA YOLUNA GİTMELİYİZ''

Gruptaki pozisyonlarının hatırlatılması üzerine Hiddink, ''Öncelikle tabloya gerçekçi bakmalıyız. Almanya'nın avantajlı olduğunu görüyoruz. Birinci olarak gidemiyorsak en iyi ikinci olabilme yoluna gitmeliyiz. Bunu yapmak kolay değil. Hesaplama yapmak zor. Önümüzde 3-4 maç var. Diğer takımlar da maçlarını oynayacak. Maksimum puanları almak istiyoruz. Hesaplama yapmak istemiyoruz. Bu şekilde bir sonraki adımı unutursunuz. Bir sonraki adımımız yarın'' dedi.

KAZAKİSTAN MAÇI

Kazakistan ile yarın yapacakları maça da değinen Hiddink, şöyle konuştu:

''İlk oynadığımız maçı hatırlıyorum. İyi sonuç almıştık. Hamit'in klas golünü unutmadım. Kazakistan ciddi değişiklik yaptı. Oyun anlamında yansımaları oldu. Agresif ekip oldular. Ciddiye alıyoruz. Hata yapmak istemiyoruz. Bir takım yenilendiği zaman size zor anlar yaşatabilir. Biz de bu zor anları yaşamak istemiyoruz. Umuyorum ki böyle bir şey olmaz. Bizim için çok kötü olur. Zarar verici olur. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Hiçbir rakibimizi küçümsemiyoruz.''

Sakatlıkları bulunan Servet Çetin ile Gökhan Zan'ın durumunda belirsizlik olduğunu bildiren Hiddink, ''Servet son günlerde takımla birlikte, gayretli çalıştı ama durumuna öğleden sonra bakacağız. Aynı şey Gökhan Zan için de geçerli'' dedi.