BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

AB'den Suriye'ye petrol ambargosu hazırlığı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, AB dışişleri bakanlarının hafta sonunda Suriye'ye petrol ambargosu kararı alabileceğini açıkladı.

Abone ol

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Avrupa Birliği'nin hafta sonunda Suriye petrolüne ithalat yasağı getirebileceğini açıkladı.

Hague yarın ve Cumartesi günü Polonya'da yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında bu yönde bir karar alınabileceğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri, Beşar Esad yönetiminin hükümet karşıtı protestoları kanlı bir şekilde bastırmasına tepki olarak geçen ay Suriye'ye enerji ambargosu koymuştu.

Görüş ayrılığı

Ancak Suriye petrol ihracatının büyük bölümünü Avrupa'ya yapıyor.

Suriye'ye uygulanan yaptırımların petrolü de kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunda Avrupa Birliği içinde görüş ayrılıkları vardı.

Suriye petrolünün Avrupa'ya ulaştırılmasında köprü görevi gören İtalya, böyle bir adımın zamanlaması konusunda çekince belirtmişti.

BBC diplomasi muhabiri Mike Wooldridge'e göre İngiltere Hükümeti ise ambargonun Suriye yönetimini baskı altına almak için iyi bir fırsat oldunu ayrıca bunun Suriyeli iş adamlarının yönetime karşı seslerini yükseltmesini sağlayabileceğini düşünüyor.

Ancak BBC muhabirine göre, İngiltere, ambargonun Suriye halkına fazla zarar vermesini de istemiyor.