BIST 10.280
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.411,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan açlık grevlerine 'şov' tanımı!

Başbakan Erdoğan, dün meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 17 asker ile ilgili açıklama yaptı..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’in Pervari ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 17 asker için Diyarbakır’da düzenlenen askeri törene katıldı. Erdoğan, törenden sonra uçakla Trabzon’a geldi. Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, terör, açlık grevleri ve son günlerde sıkça gündeme gelen idamın geri getirilmesi konularından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

ER YA DA GEÇ BAŞARACAĞIZ

Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde süreceğini belirten Erdoğan “Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Biraz sonra 2 tane şehidimiz Trabzon Havalimanı’na inecek. Birisi Gümüşhane’ye birisi Giresun’a gidecek. Terörün peşine milletimizle birlikte kararlı bir şekilde gideceğiz. Biz bu konuda samimiyiz. Yeterki beraber olalım, dayanışma içinde olalım. İnşallah sonucunu göreceğiz. Yeterki aramıza ayrılık gayrılık girmesin. Bu şekilde gidildiği sürece başarılı olacağız. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor, devam edecek. Bedeli dünyada olduğu gibi bizde de ağır. Fakat bütün bunlara rağmen milletimizin beklediğini muhakkak er veya geç başaracağız” diye konuştu.

ÖLÜM ORUÇLARI ŞOVDUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu açlık grevleriydi, ölüm oruçlarıydı bunlar şantajdır, bunlar blöftür, bunlar şovdur. Şimdi de milletvekilleri yapıyorlarmış. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizim görevimiz bellidir. Biz sağlıkla ilgili gerekli müdahaleyi yaparız'' dedi. Öcalan’a ev hapsi tartışmalarıyla ilgili olarak ise “Terörist başının ev hapsi bizim dönemimizde söz konusu olmayacak. Neredeyse orada kalacak” şeklinde konuştu.

İDAMI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Rusya, Çin, Japonya gibi dünyanın birçok ülkesinde idam cezasının olduğunu belirterek, ''O zaman durumumuzu gözden geçirmemiz lazım'' dedi.