BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Sıfırdan geldi madalyaya uzandı

Olimpiyatlarda Türkiye'ye ilk madalya sevincini yaşatan Sibel Özkan'ın hayatı acı ve sıkıntılarla dolu.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de bugün başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı halterde kazandıran Sibel Özkan'ın bugüne dek Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği ve Türkiye'de birçok birinciliği bulunuyor.

Anne ve babası boşandığı için 6 yaşında Konya'daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'na yerleştirilen Sibel Özkan, 11 yaşındayken burada ilk olarak judo sporuna başladı.

Vali Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu'na geçen Özkan, judoda il ve Türkiye birinciliği kazandı, 13 yaşına geldiğinde ise haltere ilgi duymaya başlayınca, bu spor dalına yöneldi.

Halterde bugüne dek türlü dereceler elde eden 20 yaşındaki Sibel Özkan'ın kazandığı başarılar şöyle:

2001-2002 yılında Halter Milli Takımı'na seçildi. 2004'te Norveç'teki Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda 53 kiloda Avrupa Şampiyonu, 2005'te Güney Kore'deki Dünya Gençler Şampiyonası'nda 48 kiloda Dünya Şampiyonu, İspanya'da 2005'deki 15. Akdeniz Oyunları'nda ise 48 kiloda 2. oldu.
Başarıları süren Özkan, 2007 yılında İspanya'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda silkme ve toplamda altın madalya, Dünya Gençler Şampiyonası'nda, 48 kiloda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Özkan, bu yıl Kolombiya'daki Dünya, İtalya'daki de Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı, ayrıca Avrupa Gençler Rekoru kırdı.

MADDİ OLANAKSIZLIKLARI OLMASA

Ancak maddi olanaksızlıkların peşini hiç bırakmadığını belirten Sibel Özkan, 2006 yılında verdiği özel röportajda, şunları söylemişti.

“Birçok madalyam olmasına rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden zor günler geçiriyorum. Maddi sıkıntılar yüzünden çoğu zaman antrenmanlara ve okula gidebilmek için arkadaşlarından yol parası almak zorunda bile kalıyorum. Maddi konuda destek veren yok. Kiramı bile ödeyemiyorum, arkadaşlarımdan yol parasını bile borç alıyorum. Maddi sıkıntım olmasa başarılarım devam edecek. Yurtdışındaki her müsabakada Türk bayrağını dalgalandıracağım.”

Bu arada Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Sibel Özkan'a destek olmak için girişimlerinin bulunduğu öğrenildi.