BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.393,15
HABER /  GÜNCEL

Şiddetli yağış için alarm verilen iller

Yapılan açıklama iç karartıyor. Bu ilçelerde sel, heyelan ve daha birçok şey için uyarı yapılıyor

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak radarından elde edilen verilere göre Bartın, Amasra ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu hadisesi, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

BÖLGELERİMİZ İÇİN HAVA TAHMİNLERİ

[PAGE]

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik ile İstanbul'un Anadolu yakasının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyıları başta olmak üzere kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Çankırı ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Eskişehir, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde, kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.