BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Türkiye'yi sarsacak planı deşifre oldu

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi sarsacak kanlı planını polis deşlifre etti.

Abone ol

Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Daire Başkanlığı ekiplerinin ulaştığı istihbarata göre, terör örgütü Hakkâri'nin Çukurca ve Şemdinli merkezlerine yönelik geniş çaplı bir eylem hazırlığı içinde.

PKK'nın silahlı kanadı olarak bilinen HPG ana karargâh komutanı Suriye uyruklu Bahoz Erdal'ın telsiz konuşmalarını deşifre eden Emniyet, örgütün yeni eylem planlarına ulaştı.

Telsiz konuşmasında PKKKCK'nın sözde Zagros saha sorumlusu Reşit Dostum'a eylem talimatı veren Bahoz Erdal'ın "Gerekirse öleceksiniz. Bir daha başarısızlık istemiyorum." dediği tespit edildi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin son dönemde yaptığı operasyonlarda büyük kayıplar alan örgütün, kadrolarını Hakkâri kırsalına çağırdığı ve bu bölgede hareketlilik olduğu da istihbarat birimleri tarafından ilgili noktalara rapor edildi. Şehir merkezlerinden uzakta konuşlu karakol ve askerî birliklere de uyarı talimatı verildi. Verilen talimatlarda karakollarda nöbetçi sayılarının artırılması istenirken, kapalı alanlarda baskına yakalanılmaması için gerekli tüm önlemlerinin alınması istendi. Bunun ardından Hakkâri kırsalda Jandarma Özel Harekât timleri devriye çıkmaya başladı. Şehir merkezlerinde ise güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.