BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şiddetli fırtına geliyor! Bu şehirlerde oturanlar dikkat

Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtına Türkiye'ye doğru ilerliyor. Uzmanlar, Ege'den başlayarak kıyı kesimlerindeki şehirlerde bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. İzmir'de ise kelimenin tam anlamıyla kırmızı alarm verildi.

Abone ol

TÜRKİYE, Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınayı bekliyor. Meteoroloji'ye göre fırtına pazar sabahı itibarıyla Kıyı Ege'den başlayarak ülkeyi etkilemesi bekleniyor. Bu arada İzmir'de tatil beldeleri tamamen boşalırken, İzmir genelinde vatandaşların dikkatli olması istendi.

Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınanın, pazar sabahı itibarıyla Kıyı Ege'den başlayarak ülkeyi etkilemesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz'deki tropik fırtınanın doğuya doğru hareket ederek, pazar sabah saatleri itibarıyla Kıyı Ege'den başlayarak ülkeyi etkilemesi öngörülüyor.

PAZAR SABAHI BAŞLAYACAK

Rüzgar, pazar sabahı ilk saatlerden itibaren Güney Ege'de güneyli yönlerden, Kuzey Ege ve Marmara'nın batısında ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde 60 ila 80 km/saatte esecek. Kıyı Ege'de ise zaman zaman şiddetli fırtına halinde esecek rüzgarın, 90 ila 120 km/saate ulaşacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli fırtınanın neden olabileceği deniz kabarması, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesiyle kara, hava ve deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İZMİR'DE FIRTINA ALARMI

Yaklaşan fırtına nedeniyle İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük başkanlığında toplantı yapıldı. Aynı zamanda İzmir İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi Başkanı olan Memük, il genelinde alınan önlemleri inceledi ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Memük, kıyıda bulunan teknelerin karaya çekilmesini, balkondaki eşyaların sabitlenmesini istedi.

Meteorolojiden İstanbul uyarısı: Çok kuvvetli ve şiddetli!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE KRİZ MASASI KURULDU

Yaklaşan fırtına nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de tüm ekipler teyakkuza geçti. Bütün birimlerde izinler kaldırılırken, itfaiye ekipleri de su ve sel baskınlarına karşı pompalar, vidanjörler ve su seçme araçları da hazır tutuluyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise ağaç devrilmesi ihtimaline karşı riskli bölgelerde 2 gündür budama çalışması yapıyor.

İZMİR'DE İZİNLER KALDIRILDI

Bu arada Orta Akdeniz'de oluşması beklenen tropik fırtınanın Ege Bölgesi'ni etkileme ihtimaline karşı İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin izinleri, 2 Ekim'e kadar kaldırıldı.

Kasırganın uydu görüntüsüne bakın! Bir göz oluştu bu fırtına neler yapar?

 HAFTA SONU OYNANACAK MAÇLAR İPTAL EDİLDİ

Hafta sonu İzmir’e ulaşması beklenen tropikal fırtına nedeniyle İzmir’de 29-30 Eylül’de oynanacak tüm amatör futbol müsabakaları ileri bir tarihe ertelendi.

BU UYARILARA DİKKAT!

- Balkon ve çatılardaki sabitlenmemiş tehlike oluşturabilecek malzeme ve eşyalarını güvenli hale getirin.

- Kapı ve pencerelerin özellikle evlerin rüzgâr tarafındakileri emniyetli şekilde bağlayın.

- Mümkün olduğu kadar ağaç ve duvarlardan uzak durun.

- Elektrik kesintilerine karşı dikkatli olun. Fırtına sırasında mümkünse tüm elektronik eşyalarınızın fişini çekerek elektirik bağlantılarını kesin.

Yalova'da deniz suyu 25 metre çekildiYalova'da deniz suyu 25 metre çekildiYalova'da deniz suyu 25 metre çekildiYalova'da deniz suyu 25 metre çekildiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN