BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Sıcak ve kurak bir yaz olacak

Kış kurak geçti, herkes yazın nasıl geçeceğini merak ediyor. Meteoroloji'den gelen haberler iç karartıcı.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayhan, ''Yaz ayları, mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde geçecek. Yağışların da mevsim normallerinin bir miktar altında olacağını tahmin ediyoruz'' dedi. Kayhan, AA muhabirinin, son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili sorularını yanıtladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak, yaza ilişkin yaptıkları projeksiyon tahminlerine göre, yaz aylarında sıcaklıkların, mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde geçeceğini belirten Kayhan, ''Yağışların da mevsim normallerinin bir miktar altında olacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Türkiye'nin, yazın çok yağış alan bir ülke olmadığına işaret eden Kayhan, yaz aylarındaki yağışların, yıl içerisindeki kümülatif yağışın yüzde 8'i ile 13'ü civarında olduğunu belirtti. Kayhan, ''Yüzde 8'lik bir yağışın bir miktar altında veya üstünde olmasının aslında çok da fazla bir önemi yok. Türkiye, ilkbaharda, sonbaharda ve kışın yağış alan bir ülke. Yağışın yüzde 90'lık kısmını, Aralıktan Nisana kadar alır. Bu nedenle, yaz yağışlarının zaten bir etkisi olmayacaktır'' dedi.