BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sezerin kaygıları sürüyor

DSP lideri Sezer, "Başbakan gizli anlaşma yapmadım diyorsa sorun yok" dedi..

Abone ol

Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep tayip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyonlara destek karşılığında gizli anlaşmalar yaptığı iddiaları konusunda, "Yapmadım diyorsa sorun yok, ama kaygılarımız var" dedi. Sezer, kendi dönemlerinde de çıkarılan eve dönüş yada pişmanlık yasalarının etkili olmadığının görüldüğünü de belirterek, terörle mücadele kapsamında yeni bir affın çıkarılmasının yararlı olmayacağını söyledi.

ATA Televizyonu'nun Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen tanıtım gecesine katılan Sezer, terörle mücadele kapsamında yeni bir af kanunu çıkarılması konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Sezer, "Bu afların yararlı olmadığı ortada. TCK'nın 721. maddesi var. Bu doğru değerlendirilmeli. Önemli olan ekonomik ve sosyal konularda adım atılmasıdır. Yoksa defalarca bizim dönemimizde dahil olmak üzere eve dönüş yada pişmanlık yasaları çokta etkili olmadı." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Bush ile 5 Kasım'da yaptığı görüşmede, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek verilmesi karşılığında gizli bir anlaşma yapıldığı iddiaları konusunda bir soruya ise Sezer, "Yapmadım diyorsa sorun yok ama kaygılarımız var" dedi.