BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Elektrikte indirim sinyali

Güler, "Petrol ve doğalgaz fiyatlarında düşme olursa elektrikte indirim yaparız"

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik ve doğalgaza yapılacak zammın petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artış nedeni ile gerekli olduğunu belirterek, bundan sonra bu iki ürünün fiyatı düşerse elektrik ve doğalgazda da indirim yapabileceklerini söyledi.

ATA Televizyonu'nun Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen tanıtım gecesine katılan Güler, elektrik ve doğalgaza yapılacak zam konusundaki soruları yanıtladı. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmasının gerekli olduğunu belirten Güler, "5 yıldır zam yapmıyorduk. Eskiden bu artışlar ayda bir oluyordu. Dünyada elektrik ve doğalgaz fiyatları pahalı olduğu halde, biz bunu en düşük seviyede tuttuk. Eskiden bu zamlar ayda bir yapılırken, biz 61 ay oldu bunu yansıtmadık. Bu başarının fark edilmesi lazım." dedi.

AK Parti hükümeti görev gelmeden önce asgari ücret alan bir vatandaşın ayda 150 kilovat saat elektrik harcaması için gelirinin yüzde 20'sini buna yatırdığını belirten Güler, Bu rakam şu an yüzde 8. Bu eleştirileri yapanların bunu görmesi lazım." diye konuştu.

Türkiye'de elektriğin yarısının doğalgaz ile üretildiğine dikkat çeken Güler, ileride petrol ve doğalgaz ücretlerinin düşmesi durumunda indirime gidip gitmeyeceklerinin sorulması üzerine ise, "Ekonominin gereği ne ise onu yaparız. Biz göreve geldiğimizde petrolün varil fiyatı 21 dolardı. Şimdi 80-90 dolar. Elektriğin yarısını doğalgaz ile üretiyoruz. Bu fiyatlarda artış olursa artış, düşüş olursa düşme yaparız." diye konuştu.