BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,52
HABER /  POLİTİKA

Sezerin iade ettiği eserler

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Köşk'te bulunan 7 bin 947 parça eseri iade ettiği ortaya çıktı.

Abone ol TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı döneminde, 7 bin 947 parça eserin, Milli Saraylar Koleksiyonuna iade edildiğini bildirdi.

Pakdil, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in, Dolmabahçe Sarayındaki bazı eserlerin, Çankaya Köşküne istendiği iddialarını gündeme getirdiği soru önergesine, yazılı yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığınca, Dolmabahçe Sarayı'nda bulunan tarihi eserlerin bir kısmının Çankaya Köşküne istenmesine yönelik resmi bir talepte bulunulmadığını belirten Pakdil, TBMM Milli Saraylar Ayniyat Yönetmeliğine göre, tarihi eserlerin, sergilenmek üzere Başkanlık onayıyla başka kurumlara ödünç verilebildiğini belirterek Pakdil, eserlerin, envanter kayıtlarından keyfi olarak çıkarılarak, başka bir yere nakledilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Sergilenmek üzere ödünç verilen eserlerin nakilleriyle ilgili her türlü güvenlik, koruma önlemi ve sigorta bedellerinin ödünç alan kurumca karşılandığını ifade eden Pakdil, “Eserlerin sergilenmesi ve iadesinde meydana gelen zararlar ise ilgili kurumdan tazmin edilmektedir” dedi.

Pakdil, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı döneminde, 7 bin 947 parça eserin, Milli Saraylar Koleksiyonuna iade edildiğini kaydetti.