BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  POLİTİKA

Sezerden Erdoğana yeni suçlama

DSP lideri Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'ın basına yönelik şantaj yaptığını açıkladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Başbakan'ın basına yönelik şantaj girişimleri de şimdiye kadar görülmemiş yeni bir sansür yöntemidir" dedi.

Zeki Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, "özgür basının" demokrasilerin vazgeçilmez temel kurumlarından biri olduğunu belirterek, basın özgürlüğünün; sadece basın kuruluşlarının veya basın mensuplarının değil, halkın özgürlüğü anlamına geldiğini bildirdi. Sezer, şunları kaydetti:

"Yasakları kaldıracağına söz vererek işbaşına gelen AKP, ne yazık ki basın özgürlüğünün önünde yeni duvarlar ördü. 5237 sayılı Türk Ceza Yasası ile basın özgürlüğüne, bu özgürlüğün özünü zedeleyen ciddi sınırlamalar getirildi. Son olarak geçtiğimiz ay kabul edilen 5233 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile bu sınırlamalar daha da artırıldı, hukuk mantığına aykırı yeni sınırlamalar öngörüldü.

Öte yandan Başbakan, kamuoyu önünde her sıkıştığında basını suçluyor, tehdit ediyor, basın kuruluşlarını hedef alan şantajlarda bulunuyor. Böylece basını susturmak ve görevini yapamaz duruma düşürmek istiyor. Dolayısıyla, Başbakan'ın basına yönelik şantaj girişimleri de şimdiye kadar görülmemiş yeni bir sansür yöntemidir."