BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,89
HABER /  DÜNYA

Pazar yerinde intihar saldırısı

Irak'ta bir intihar saldırısı daha düzenlendi. İlk belirlemelere göre 32 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Irak'ın başşehri Bağdat'ta, bomba yüklü bir minibüsün şehrin doğusundaki kalabalık bir pazar yerinde infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 32 Iraklı'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü şahitleri, park halinde bulunan minibüsün pazar yerinin ortasında patladığını, çevrede bulunan, erkek, kadın ve çocukların patlamanın etkisiyle havada parçalandığını kaydetti. Ortalığın kan gölüne dönüştüğü patlamada, en az 4 aracın da hasar gördüğü ve çok sayıda evin camının kırıldığı bildirildi.
Bir polis yetkilisi, "Bomba aynı anda polis ve sivilleri hedef alıyordu. Ölenler arasında herhangi bir güvenlik görevlisinin olup olmadığı bilinmiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Polis merkezine sadece 50 metre uzaklıkta meydana gelen pazar yerindeki patlama, sabah saat 9.20 (TSİ 8.20) sıralarında ve Şii Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sadr semtindeki Cemile bölgesinde gerçekleşti. Patlamanın hemen ardından bölge güvenlik görevlileri tarafından kordon altına alındı, helikopterler denetleme uçuşlarına başladı.