BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.407,04
HABER /  POLİTİKA

Sezerden Erdoğana uyarı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, hem Erdoğan'a hem de Baykal'a seslendi. İşte Sezer'in o sert uyarısı;

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a seslendi. Sezer her iki liderden de ülkeyi bölmeyin uyarısında bulundu.

İstanbul'dan uçakla Samsun'a, oradan da karayoluyla Ordu'nun Ünye İlçesi'ne geçen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, burada Belediye Konservatuarı Toplantı Salonu'nda yapılan aday tanıtım toplantısına katıldı. Ünye İlçesi Belediye Başkan adayı olarak mali müşavir Sebanur Delican'ı açıklayan Sezer, daha sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye'de 6 yıldır kriz ve gerilim olduğunu savunan Sezer, "Her alanda kriz üstüne kriz var. Zulüm var. 6 yıldır bu ülkeye gerileme ve duraklama dönemi yaşatılıyor. Ama kendileri lale devrinden çıkamadılar. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 'Bu kış sert geçecek' diyordu. Hangi açıdan? Ekonomik açıdan. Dalga dalga Ergenekon dalgaları yaratılırken, ekonomik kriz dalgaları, işsizlik örtülmeye çalışılıyor" dedi.

'SUÇLU OLANIN ÜZERİNE HEP BİRLİKTE GİDELİM'

Ergenekon'un evlere şenlik bir soruşturma olduğunu ileri süren Sezer, hiçbir suçlama getirilmeden insanların cezaevinde tutulduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Herhangi bir suçlama getirilmeden insanlar hapiste tutuluyor. İçlerinde suçlu olanlar vardır. Suçlu olanın üzerine hep birlikte gidelim. Ama hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını göz ardı etmeksizin bunu yapalım. Siz bu soruşturmayı dikkatleri başka yere çekmek için yapıyorsanız, bu millet bunu yemez sayın Başbakan. Yargı ve silahlı kuvvetlerimiz bir şekilde yıpratılıyor olmalarına rağmen Anayasa Mahkememiz, Yargıtay, Danıştay, Genelkurmayımız son derece sağduyulu davrandı. Kendi içlerinde değerlendirme yaptı. Ama hukukun üstünlüğünü zedelemeyecek demokrasiye de zarar vermeyecek şekilde sessiz kaldılar."

'TÜRKİYE'Yİ KUTUPLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

YARSAV Başkanı Emin Ağaoğlu'nun yaptığı açıklamayı da değerlendiren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "YARSAV Başkanı geçenlerde yargı mensupları adına hükümeti uyaran aynı zamanda toplumu da uyaran önemli bir konuşma yaptı. Yargının siyasallaştırılmasından şikayet etti. Adalet Bakanı'nın yargı üzerindeki baskısından bahsetti. YARSAV Başkanı Emin Ağaoğlu'nun konuşması nedeniyle çok doğru değerlendirmek, bundan kendimize ders çıkarmak durumundayız. Ama hükümetin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, YARSAV, YARSAP oldu diyerek, sapla samanı birbirine karıştırarak saçma sapan bir söz söyledi" diyerek Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i kınadığını söyledi.

Filistin'de yaşanan olayları da değerlendiren Sezer, Türkiye'nin dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, "Filistin'de Hamas ve El Fetih kutuplaşması var. Bu kutuplaşma Filistin halkını ikiye ayırdı. Onun sonucu bu. Şimdi Türkiye'yi kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Türtiye'yi iki parçaya bölmeye çalışanlar aklınızı başınıza alın. Ey Başbakan aklını başına al. Ey Baykal sen de aklını başına al. Bu insanları bir ve bütün tutmak zorundayız" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, konuşmasının ardından Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne geçti. Sezer, geceyi Ordu'da geçirdikten sonra yarın Ordu belediye başkan adayını açıklayacak.