BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  DÜNYA

Özgür Gazze gemisi yola çıktı

"Özgür Gazze Hareketi"nin Filistinlilere insani yardım taşıyan bir gemisi, Larnaka limanından Gazze'ye doğru yola çıktı.

Abone ol

Yunan bandıralı gemi, Gazze'ye ulaşmak için ilk denemesini geçen pazartesi akşamı yapmış, ancak teknik bir arızadan dolayı Larnaka'ya dönmek zorunda kalmıştı.

Rum haber ajansına göre, Yunan milletvekilleri Sofia Sakorafa ve Theodoros Dritzas, mürettebattan bir kişi ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 12 üye, dün misyondan geri çekildi.

Özgür Gazze Hareketi koordinatörü ve temsilcisi Vangelis Pisias, misyonun 7'si mürettebat ve 19'u eylemci olmak üzere 26 kişiden oluştuğunu söyledi.

Pissias, "Zorluklara rağmen hareket edeceğiz. Gemiyi tamir ettik ve Gazze'ye gideceğiz. Çünkü savaş ve yıkım devam ediyor" dedi.

Vangelis Pissias, "Tehditler söz konusudur, ancak bunların gerçekleşmeyeceğini ve İsraillilerin böyle bir hareketin bedelini dikkate alacaklarını umuyoruz. Bu insani bir misyondur ve İsrail'i tehdit etmiyor, hiç kimseyi tehdit etmiyor. İsrail kendi hareketlerinden korkuyor. İsrailliler, uluslararası sularda bizi vurmayacak" diye konuştu.

Geminin, yarın gün ağarırken "yasak bölgeye" yanaşması bekleniyor.