BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sezer Öztürk için Beşikaş'a rakip çıktı

Trabzonspor yönetimi kadroyu güçlendirmek için transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Abone ol

Bordo - mavililer orta sahaya Eskişehirspor’un başarılı orta saha oyuncusu Sezer Öztürk'ü almak için Kırmızı - siyahlı kulübün kapısını çalacak.

Sezonun ikinci yarısı öncesi dün akşam yaptığı ilk ciddi hazırlık maçında Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen ile 1 – 1 berabere kalan Trabzonspor’da takımın özellikle ilk yarıda sergilediği performans teknik direktör Şenol Güneş’i mutlu etti. Ancak henüz tam olarak hazır olmadıklarını söyleyen Güneş, “İstediğim oyun anlayışını sahaya yansıtmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Kampın ilerleyen günlerinde bunu başaracağımıza inanıyoruz. Yeni transferleri ve kampa geç katılan oyuncuları takımla eşit seviyeye getirmek için ekstra çalışmalar yapacağız” dedi.

SEZER ÖZTÜRK İÇİN TEKLİF YAPILDI

Bu arada Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Wolfsburg’dan transfer etmek için uğraştığı Kahlenberg’e alternatif olarak Eskişehirsporlu Sezer Öztürk’ü gündemine aldı. Bu futbolcu için Eskişehirspor kulübü ile temas haline geçen bordo – mavili yöneticiler 1 milyon Euro + 1 futbolcu öneriyor. Kırmızı – siyahlı kulübün ise bu teklife sıcak bakmadığı öğrenildi. Bunun üzerine teklifi artırmayı düşünen bordo – mavililer Sezer Öztürk transferiyle kadro derinliğini daha da artırmayı planlıyor.

SON HAZIRLIK MAÇI SHALKE 04 İLE

Öte yandan bordo – mavililer Antalya kampındaki ikinci hazırlık maçında Bundesliga’nın güçlü takımlarından Shalke 04 ile karşı karşıya gelecek. Yarın akşam saat 20.30’da Mardan Stadı’nda oynanacak maç D-Smart ekranlarından canlı yayınlanacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in bu maçta Werder Bremen maçına oranla idealine yakın bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Yeni transferler Pawel ve Piotr Brozek kardeşlerle Mehmet Çakır’ın form durumuna göre bu maçta oynayabileceği de öğrenildi. Trabzonspor’un sahaya şu 11’le çıkması bekleniyor:

“Onur – Serkan, Giray, Glowacki, Cale – Yattara, Selçuk, Ceyhun, Engin – Burak, Umut”

GÜNEŞ’İN EGEMEN KORKUSU

Trabzonspor’un önceki gün yapılan antrenmanında sol arka adalesinden sakatlanan Egemen Korkmaz’ın dün MR'ı çekildi. Bu futbolcu için çok umutlu konuşmayan Teknik Direktör Şenol Güneş, Egemen’in sahalara dönüşünün 10 – 15 günü bulabileceğini söyledi. Güneş, Egemen’i dinlendireceklerini belirterek, “Umarım en kısa zamanda arımıza döner. İyileşme süresi tedaviye vereceği tepkilere göre uzayıp kısalabilir” dedi. Bordo – mavililer, bu sakatlıkla kamptaki ilk fireyi verdi.

YATTARA BÜYÜLEDİ

Bordo – mavili takımın Werder Bremen ile oynadığı hazırlık maçındaki performansıyla büyük beğeni toplayan Yattara, ikinci yarıda formasını bırakmayacağının sinyallerini verdi. Şenol Güneş’in 90 dakika sahada tuttuğu tecrübeli futbolcu, “Bu sezon şampiyonluk yarışında iddialıyız. Ben de bu yarışta takımıma ciddi katkılar yapmak istiyorum. Bunu her fırsatta söylüyorum. Artık Trabzonspor’un bir parçasıyım ve burada kalmak istiyorum. Tekrar kendimi ispatlayacağım ve sözleşmemi uzatacağım” dedi. Bu arada dün akşamki hazırlık maçında uzun bir aradan sonra forma giyen Tayfun Cora da, performansıyla beğenildi.

İÇ TRANSFERDE İMZALAR YAKIN

İç transfer çalışmalarını sonlandırmak için Antalya kampına gelen Başkan Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar, Selçuk İnan ve Egemen’le masaya oturdu. İki futbolcunun yıllık aldığı ücretlere zam yapan ve yeni sözleşme teklifini bu şartlarda masaya koyan bordo – mavili yöneticiler, şimdi futbolcuların vereceği cevabı bekliyor. Selçuk’un sözleşmesini 1 yıl, Egemen’in ise uzun süreli uzatmaya sıcak baktığı, resmi imzaların atılmasının çok yakın olduğu belirtildi. Bordo – mavili yönetim bu iki futbolcudan sonra yine sezon sonu sözleşmeleri sona erecek olan Yattara ve Ceyhun ile görüşmelere başlayacak.