BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

2012'de Öcalan da serbest kalacak!

Tartışmalı tahliye kararlarına, Hizbullah yöneticilerinin avukatı Sıdkı Zilan da bir yenisini ekledi. Zilan'ın iddiasına göre, 12 yılda Öcalan da hapisten çıkar!

Abone ol

Türkiye çalkalanıyor. Hizbullah'ın beyin takımının tek tek salıverilmesinden sonra PKK'lı terörirstlerin de ardı ardına sokağa salınmaları ülke gündeminde bomba gibi patladı. Sokakta kahvede hemen hemen her yerde aynı şey tartışılıyor.

Tahliyelerin nereye kadar uzanacağı, nerede duracağı tartışıladursun, Hizbullah yöneticilerinin avukatı ortaya öyle bir iddia attı ki duyanlar kulaklarına inanamadı..

Zilan'ın yaptığı çalışmalara göre terör örgütü  lideri Abdullah Öcalan'ın da hapisten çıkması mümkün... Zilan'a göre bu yasada düzenlemeler yapılmazsa Öcalan 12 yıl yatıp elini kolunu sallayarak çıkacak..

Tahliye edilen Hizbullah yöneticilerinin avukatı Sıdkı Zilan ise Hizbullah davalarında bazı kurumların mahkemelere yardımcı olmadığını, bazı şeylerin mahkemelerden bile gizlendiği için, içinden çıkılamayan davaların uzun sürdüğünü öne sürdü.

Zilan, müvekkilerinin tahliyesi için de "Tahliye edilen sanıklar da bu sürecin mağdurudur velev ki şu anda mahsumiyet karnesi esastır. İlerde Abdullah Öcalan'nın da bırakılmasını konuşacağız. Yapılan bu düzenlemeler aslında tam olarak uygulanırsa benim kendi görüşüm kendi yaptığım bir çalışmaya göre 12 yıl yatıp çıkması lazım Öcalan'ın. "

Avukat Cesim Parlak'a göre ise böyle bir şeyin 102 madde ile gerçekleşmesi mümkün görünmüyor. Parlak, Öcalan'ın ancak, AİHM'in vereceği yine bir yargılama veya tutuklululuk süresinin bittiğine dair kararla serbest kalma ihtimalinin olabilecek..

Parlak, Anayasa'nın 311-2 maddesindeki, "Ceza hükmünün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmenin veya eki protokollerin ihlâli suretiyle verildiğinin ve hükmün bu aykırılığa dayandığının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olması. Bu hâlde yargılamanın yenilenmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının kesinleştiği tarihten itibaren bir yıl içinde istenebilir.

(2) Birinci fıkranın (f) bendi hükümleri, 4.2.2003 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararları ile, 4.2.2003 tarihinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvurular üzerine verilecek kararlar hakkında uygulanır." bendine dikkat çekerek, "Öcalan'ın yargılanması ve hüküm giymesi bu süreden yani maddede belirtilen, 04.02.203 tarihinden önce gerçekleştiği için bu sadece terör örgütü liderinin dışarı çıkmasını engellemek için yapılmış bir yasa oldu. Ancakm AİHM, bu yasanın ayrımcılık yarattığına inanırsa ve yeniden yargılama isterse, ancak o zaman Öcalan'ın bu yargılama sonucunda serbest kalması ihtimali belirir" diye konuştu..