BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sezer 367 krizine ön ayak oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 27 Nisan e-muhtırasındaki tavrı nedeniyle Sezer'i vicoan muhasebesi yapmaya çağırdı.

Abone ol

27 Nisan e-muhtırası tartışması sürüyor. Dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer hedefte. Vatan gazetesine konuşan AK Partili Elitaş, vicdan muhasebesi yapmalarını istediği isimleri açıkladı:

"Yargının ne yapacağını, ne yönde karar vereceğini bilmiyorum. Ama şimdi Demirel’in, Mesut Yılmaz’ın ve diğer siyasilerin bir vicdan muhasebesi yapmaları gerekir. Ahmet Necdet Sezer de dahil olmak üzere.'

Ahmet Necdet Sezer’in Cumhuriyet mitinglerindeki katkılarını gördüklerini belirten Elitaş, iktidarı devirmek isteyenler arasında Sezer'in de olduğunu savundu. Muhabir Deniz Güçer'e verdiği röportajda Elitaş, 367 krizinin ön ayak olmakla suçladığı Sezer'e böyle yüklendi:

"Cumhurbaşkanı olduğu dönemde bizim “Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin” diye yaptığımız kanundaki 60 günlük süreyi Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Onu kabul etmiş olsaydı biz 22 Temmuz 2007 tarihinde iki sandığı bir araya getirip halk tarafından bir cumhurbaşkanı seçtirecektik ve TBMM’yi de milletimiz seçecekti. Ama maalesef Sayın Sezer, başkalarının kurduğu senaryo çerçevesinde ila nihaye cumhurbaşkanı kalabilme senaryosu doğrultusunda 367 kararına ön ayak oldu. O sürecin içinde zımni olarak var olduğunu görüyoruz."