BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.407,07
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan akmaya devam ediyor!

Suriye'nin birçok kentinde cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilerde ve düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Abone ol

Muhalif yerel kaynaklar, başkent Şam'ın banliyölerinde çıkan gösterilerde ve düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını ve güvenlik güçlerinin bazı bölgelerde rastgele tutuklamalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve uzun süredir operasyonların düzenlendiği Humus kentinde 6 kişinin öldüğünü ifade eden kaynaklar, İdlib'te 3, Hama ve Halep'te ikişer, Dera ve Deyr Ez Zor kentinde de birer kişinin güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu öldüğünü bildirdi.

RASTGELE ATEŞ
Humus'un Bab Amr semtinde meydana gelen şiddetli patlamanın ardında Karabis semtinde yoğun silah seslerinin duyulduğunu aktaran muhalifler, Humus'un Telbise, Bab Hudu, Huseyr ve Karabis semtlerinde kontrol noktalarından yerleşim birimlerine rastgele ateş açıldığını duyurdu.

Muhalifler, Halep'in Besatin Al Kasr semtinde yönetim karşıtı gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale eden güvenlik güçlerinin Halep'in Etrab ilçesine ağır silahlarla rastgele ateş açtığını ve kentte yaralılarının olduğunu belirtti.

Öte yandan, Suriye resmi televizyonu El Ahbariye, Şam'ın Zahir, Kabun, Adavi ve Sanayi semtlerinde meydana gelen patlamalarda, güvenlik güçleri ile sivillerin yaralandığını, Midan'daki intihar saldırısında ise ölü sayısının 11'e, yaralı sayısının 28'e ulaştığını duyurdu.