BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  SEÇİM

Sezen Aksu yüzde 10 barajı için söyledi...

Gazetecilerin kurduğu YüzdeOn Mecmuası ikinci sayısında Sezen Aksu'yu ağırladı. Aksu mecmua için daha önce 'Deniz Yıldızı' albümünde seslendirdiği 'Tanrının Gözyaşları' şarkısını akustik olarak yeniden yorumladı.

Abone ol

Akademisyenler, sanatçılar, aktivistler, sendikacılar, yazarlar ve çizerlerin destek verdiği YüzdeOn Mecmua'da ‘Sezen Aksu ne söylüyor’ manşeti ile verilen şarkısında “Bir büyük gözaltı hayatımız, ölü çocuklar coğrafyasında kayıplar destanı hikâyemiz, melekler anaların dilsiz yasında” gibi sözler bulunuyor.

YÜZDEON MECMUASI NEDİR?

HDP’li olmayan ancak HDP’nin barajı geçmesinin öneminin farkında olan gazeteciler tarafından çıkarılmaya başlayan haftalık siyaset ve aktüalite mecmuası YüzdeOn dijital mecmuası her sayı farklı bir konuyu işliyor. Mecmua ilk sayı inançlar ve devlet ilişkisini işlerken ikinci sayıda kadın konusunu masaya yatırdı. Seçimlere kadar beş sayı çıkacak olan mecmuada, hep gündemde olan ama özellikle seçimler dolayısıyla yoğunlaşan, barış, kadın, cinsel-dinsel-etnik azınlıklar, emek, adalet, ayrımcılık, demokrasi, ekoloji, hayvan hakları, ifade özgürlüğü, yeni anayasa, başkanlık tartışması gibi konularda yazılıp çiziliyor.

Tuğrul Eryılmaz, Nazan Özcan, Ümit Kıvanç, Ece Çelik, Elif Ekinci, Elif İnce gibi gazeteciler tarafından hazırlanan mecmuaya Ahmet İnsel, Ali Topuz, Aksu Bora, Ertuğrul Mavioğlu, Cem Dinlenmiş gibi isimler yazı ve çizgileriyle katkı sunuyor.