BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  SAĞLIK

Seyrek kaşlı olanlar bu doğal yöntemleri denemeli

Özellikle kadınların kendisine büyük dert edindiği konulardan biri olan kaş seyrekliğinin doğal tedavi yöntemleri nelerdir? İşte cevabı...

Abone ol

Kozmetik dünyasındaki kimyasal maddelerle yapılan kaş çıkarma yöntemi pek sağlıklı olamayabiliyor. Siz de kaşlarınızın çok az olduğundan ve sık sık döküldüğünden şikayetçiyseniz 4 farklı doğal kaş çıkarma yöntemini deneyebilirsiniz. İşte o yöntemler...

Hint Yağı
Doğal mucizelerden biri olan hint yağı kaşların, kirpiklerin hatta saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olan en etkili yöntemler arasında yer alıyor. Kaşların çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda kıl köklerinin güçlendirmeye yardım eder.

Her sabah birkaç damla hint yağını parmak uçlarına damlatıp, masaj yapın. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile güzelce yıkayın. 6 hafta boyunca uygulayacağınız bu yöntemin sağlıklı sonuç vermesini istiyorsanız düzenli uygulamaya özen göstermelisiniz.

Zeytinyağı
İçerisinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde gözle görülür şekilde kaşları gürleştirmeye yardımcı olan zeytinyağı, E vitaminiyle kıl tellerini beslerken A vitaminiyle kılların yeniden çıkmasını sağlar. Bu yöntemi kesinlikle saf zeytinyağı ile yapmalısınız.

Kaşlarınızın üzerine bir kaç damla sürüp, parmaklarınızla masaj yapın. Ardından 2 saat bekletin ve ılık su ile yıkayın. Etkili bir sonuç almak istiyorsanız birkaç hafta boyunca uygulamaya özen gösterin.

Yumurta Sarısı
Biyotin bakımından zengin olan yumurtanın sarısı, kılların çıkma süresini hızlandırır. Aynı zamanda uzamasını da sağlar.

Yumurtanın sarısını beyazın içerisinde ayırıp çatal yardımıyla ezin. Küçük fırçayla kaşlarınıza sürün. 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez uygulamak yeterli olacaktır.

Soğan Suyu
Soğanın içerisinde bulunan sülfür kaşların gürleşmesini sağlarken, doğal bir görünüm kazanmasına da yardımcı olacaktır.

1 tatlı kaşığı soğan, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 2 çay kaşığı soğanı blenderda macun kıvamına getirin. Ardından pamukla kaşlarınıza sürün. 1 saat beklettikten sonra limon suyu yardımıyla kaşlarınızdan çıkarın. Bu yöntemi her gün uygulayabilirsiniz.