BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Servis yok ama eşek var (!)

Dağ köylerine taşımalı eğitim hizmeti verilmeyeceğinin kararlaştırılmasının ardından bir köylü, durumu protesto etmek için, 8 kilometre uzak...

Abone ol

Dağ köylerine taşımalı eğitim hizmeti verilmeyeceğinin kararlaştırılmasının ardından bir köylü, durumu protesto etmek için, 8 kilometre uzaklıktaki okula torununu eşekle götürüp getiriyor.
Bu yıl ESHOT hizmetinin sağlandığı dağ köylerinin büyük bölümüne taşımalı eğitim sistemi hizmeti verilmeyeceğinin duyurulmasının ardından birçok vatandaş duruma tepki gösterdi.
İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Karakızlar köyünde oturan 74 yaşındaki İbrahim Çetinkaya, Karakuyu Mahallesi’ne kayıt olan birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki torunu Irmak Çetinkaya’yı okula eşekle götürüp getiriyor. 8 kilometrelik yolu kat ederek torununu eşekle okula ulaştıran protestocu Çetinkaya, maddi durumu iyi olmayan ailelerin sesi olmak ve taşımalı eğitim hizmetinden bu ailelerin faydalanması için bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

“SERVİS İMKANI SAĞLAYIN”
Devlet yetkililerinin bu soruna çözüm üretmesini isteyen İbrahim Çetinkaya, köylülerin durumunun kötü olduğunu söyledi. Servis imkanı sağlanmaması durumunda birçok insanın çocuğunu okuldan alabileceğini belirten Çetinkaya, “Çiftçilerimizin durumu kötü, sağlanan servis imkanıyla en azından yol parası vermiyorlardı. Şimdi belediye otobüslerine her gün para veremez bu insanlar. Birçok kişi çocuğunu okutmamak istiyor şimdiden. Ben bu tür olumsuzlukların önüne geçmek için bu eylemi başlattım. Bu insanlara yardımcı olsunlar, servis imkanı sağlansın çocuklarımıza. Hiçbir çocuk okulundan olmasın. Yetkililerden tek ricam budur” dedi.
Öte yandan, konuyla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri açıklama yapmadı.
(İHA)