BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Servet Çetin isyan bayrağını çekti!

Galatasaray'ın deneyimli savunmacısı Servet Çetin, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray'ın bir süredir formaya hasret kalan Milli savunmacısı Servet Çetin, Türk futbolunda yaşanan gerçeklerini dile getirdi.

Çetin, "Türkiye'ye gelen yabancıları eleştirmiyorum. En doğal hakları. İstedikleri paraları alırlarlar. Ben yurt dışına transfer olunca şu kadar para veriyor da ben niye almayayım. İşin açıkçası herkesin gözü Türk futbolcusunun parasında. Türkler ne yapsın, bütün maçlarda elinden geldiğince oynamaya çalışıyor. Maç başıyla oynuyor, kırmızı kart görürse,maç başını alamıyor. Ne bileyim hiç bir disiplin suçu işlemiyorlar. Hep bunlara dikkat ediyor. Her şeye Türk futbolcular dikkat ediyor. Yabancı öyle değil. Daha rahatlar. Sonuçta sözleşmeleri garanti. Oynasalar da oynamasalar da paralarını alıyorlar. Siz hiç kolay kolay agresif davranan Türk futbolcusunu gördünüzmü? Bilerek kırmızı kart gördüğünü? Hakeme itiraz etmeyelim, pozisyonu kaçırmayalımda adama vurup da kırmızı kart görmeyelim diye uğraşıyoruz.

TERCİH ETMİYORLAR

2008'de Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bir Marsilya olayım vardı. Bence tek ve en büyük sorun, Türk pasaportu taşımamız. Avrupa'da Türkler'i yabancı transferi olarak tercih etmiyorlar. İşin gerçeği, hiçbir başarısı olmayan, benim menajerimde bulunan Slovak oyuncular var. Yakından biliyorum, Slovakya'da, Çek Cumhuriyeti'nde oynamış böyle isimler gidiyor İngiltere'nin en iyi takımlarına. Ama ben Türk futbolcuların önü açılırsa, güvenip alsalar, herkesin başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü Türk futbolcular, çoğu ülkelerdeki oyunculara göre daha yetenekli. Ama Türk futbolcusu oldugumuz, pasaportumuz TC olduğu için yabancı haklarını bizden yana kullanmıyolar. En büyük sebep bu." dedi.