BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Serin hava ne zaman gidiyor?

Önce sıcaktan kavrulduk, şimdi de üşüyoruz. Peki bu serin hava ülkeyi ne zaman terk ediyor? İşte bölge bölge hava durumu

Abone ol

Türkiye'de bu hafta ve hatta önümüzdeki hafta da serin ve yağmurlu hava devam edecek. Sıcaklıklar mayıs ortalamasının 4 ila 5 derece altına iniyor, cuma günü ise Türkiye genelinde sağanakların en kuvvetli olacağı gün.

Bugün İstanbul'un boğaz kesimi ve Anadolu yakasında aralıklı yağmur var, yarın da İstanbul yağmurlu.

Ankara'da da 3 gün sağanak var, mayıs sıcaklık ortalaması 23 dereceyken, bugün 17 derece.

İzmir'in Dikili, Foça gibi kuzeyine bugün yağış düşebilir, dikkat: bu gece ve yarın İzmir'e çok daha kuvvetli sağanak geliyor.

Bursa ve Adana bugün hafif, yarın kuvvetli yağmurlu.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

  • Marmara çok serin, 23-26 derece olan mayıs sıcaklık ortalaması yerine 19-20 derece sıcaklıklar var. Dikkatli giyinilmeli: yaklaşık 10 gün daha serin hava ve yağmurlar bölgeyi terk etmeyecek. Yarın Çanakkale ve Güney Marmara'da kuvvetli yağışa dikkat.
  • İç Anadolu'da sıcaklık sabahları 10 dereceye yakın, gün ortası en çok 18 derece. Bugün kuvvetli yağmur olan kesim: Yozgat, Kayseri, Niğde, Sivas arası. Yarın her kentte yağmur kuvvetli.
  • Ege'nin iç kesimleri yağışlı, kıyılara bu gece yunanistan ve ege denizi üzerinden yoğun yağışlı hava ulaşacak. Yarın gök gürültülü kuvvetli yağmurlarla zemin katlarda su baskını riski var.
  • Akdeniz’de lodos çok sert ve gökyüzünü bulutlandırıyor, 3 gün yağmur var, Güneydoğu’da da gökyüzü kapanıyor, yağmurlar bugün zayıf.
  • Doğu Anadolu'da her gün yağış var, kuvvetli olduğu saatler akşam saatleri, sıcaklık batıdaki kadar düşmüyor, Malatya 24 derece.
  • Batı Karadeniz Marmara'dan sonraki en serin bölge, Bolu, Karabük arası kuvvetli yağışla 15 derecenin altına indi. Doğu Karadeniz daha ılık, yağmur aralıklı ama yarın kuvvetli yağacak.