BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu a az dayak atmamış!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikiz kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu anlattı: O'na küçükken az dayak atmadım!

Abone ol

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'de yaşayan ikizi kardeşinin kararının ardından Demokrat Parti'den ayrılarak yeniden CHP saflarına katılan ağabey Kılıçdaroğlu anlatıyor: Küçükken sürekli kavga ederdik. Benim cüssem iri olduğu için sürekli onu döverdim...

Tunceli'nin Harçik Köyü'nde yaşayan ağabey Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ise 'Başbakan olacağına inanıyorum' dedi.

Akşam Gazetesi'nden Ulaş Tekin ve Kadir Merkit'in haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu'na bir destek de kendisinden yarım saat önce dünyaya gelen ikizi Adil Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Yaklaşık bir ay önce CHP'den istifa ederek Demokrat Parti'ye geçen ikiz kardeş Adil Kılıçdaroğlu, kardeşinin CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından yeniden CHP saflarına katıldı. Kardeşinin Genel Başkan adayı olmasına çok sevinen Adil Kılıçdaroğlu, 'Kardeşimi canı gönülden destekliyorum. Hayatı boyunca görev aldığı kurumlarda başarılı oldu. Halkın sesine kulak verecek, halktan aldığı destekle iktidara gelecek' dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'den ayrılmasıyla ilgili olarak ise 'Parti içerisinde huzursuzluk olduğu için bu kararı almıştım. Ancak şimdi bir değişim rüzgarı var. Yeniden partime döndüm' yorumunu yaptı. Kardeşiyle sık sık görüştüğünü belirten ikiz kardeş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için, 'Bana söylemedi. Son ana kadar gizledi. Televizyonlardan öğrendim. Gelecekte bu ülkenin başbakanı olacak' dedi.

Cüssem iriydi, onu döverdim!

Çocukluklarıyla ilgili anılarını da anlatan Adil Kılıçdaroğlu, ikiz kardeşiyle sık sık kavga ettiklerini ve onu küçükken çok dövdüğünü söyledi. Adil Kılıçdaroğlu, 'Benim cüssem daha iri olduğu için onu hep döverdim. Ufak tefekti, kavgada yenilirdi. Ancak politikada yükseliyor' diye espri yaptı.

ÇOCUKKEN DE DÜRÜST VE ZEKİYDİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tunceli'nin Harçik Köyü'nde yaşayan ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ise gününün büyük bölümünü tarlada geçiriyor. 'Babam emekli memur olduğu için okumakta zorluk çektik' diyen Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, kardeşinin çocukluğunda da zeki ve dürüst biri biri olduğunu ifade etti.