BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Havaya attılar arkadaşlarını tutamadılar

Rize'de öğrenciler teneffüste asker uğurlamalarına özendiler. Bir arkadaşlarını hava attılar ama tutamadılar...

Abone ol

Rize'de iki ilköğretim okulu öğrencisi, teneffüste oyun oynarken havaya attıkları arkadaşlarını tutmayıp hafif yaralanmasına neden oldu. Yaralananın ailesinin şikayetçi olduğu öğrenciler, konuyu inceleyen pedagogun olayda ''kasıt bulunmadığı'' yönündeki raporu sayesinde yargılanmaktan kurtuldu.

Rize kent merkezindeki bir ilköğretim okulunda yaklaşık 5 ay önce teneffüste birbirini havaya atıp tutarak oyun oynayan 7. sınıf öğrencilerinden H.Ş. (13) ve Ö.F. (13), havaya attıkları arkadaşları A.H.B'yi (13) tutamayınca hafif yaralanmasına neden oldular.

Vücudunda sıyrıklar oluşan A.H.B, okul yöneticileri tarafından hastaneye götürüldü, bu sırada da ailesine haber verildi. Tedavisi yapılan ve kontrol amacıyla bir gün hastanede tutulan A.H.B, taburcu edildi.

Daha sonra A.H.B'nin ailesi, Rize Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek H.Ş. ve Ö.F'den şikayetçi oldu.

Rize'de çocuk mahkemesi olmadığı için şikayeti değerlendiren Rize Aile Mahkemesi, olayda kasıt olup olmadığının belirlenmesi için uzman bir pedagogun çocuklar ve aileleriyle görüşüp rapor hazırlamasını istedi.

H.Ş., Ö.F, A.H.B. ve aileleriyle görüşen Rize Adliyesi pedagogu, çocukların, oyunu televizyondan gördükleri, olayda kasıt olmadığı, küçük yaşta adliye ile tanışmalarının ileriye dönük sorunlara neden olabileceği yönünde rapor hazırlayarak mahkemeye sundu.

Raporu değerlendiren Rize Aile Mahkemesi de ''olayda kasıt olmaması'' nedeniyle dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Öte yandan, rapor sayesinde yargılanmaktan kurtulan öğrenciler H.Ş, ve Ö.F, ailesinin şikayetçi olmasına rağmen A.H.B ile okul bahçesinde oynarken görüntülendi.