BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.451,94
HABER /  GÜNCEL

Serim, TRT'deki 'sol' fobisini yazdı

TRT'de Gezmiş'in ağıtlarına, Hikmet'in şiirlerine izin verilmesi Tuna Serimi umutlandırmış. Aziz Nesin'in filmleri yayınlanmayınca Serim hayal kırıklığına uğramış.

Abone ol

H. ve O. Tercüman gazetesi yazarı Tuna Serim, TRT'deki 'sol' korkusunun aşıldığını zannetiğini, ama bunun halen devam ettiğini bir olay anlatarak özetliyor. Serim, Aziz Nesin'in öykülerinin yayınının askıya alınmasını ele alarak bu yargıya "Ziller ve Sanatçılar" yazısında şöyle varıyor:

GEÇEN haftalarda TRT'deki bir uygulamadan söz etmiş ve sol düşüncenin artık kimseyi korkutmadığını; TRT'nin Nazım şiirleri okutup, Deniz Gezmiş'e ağıt düzmesinin de bunun en iyi belirtisi olduğunu yazmıştım, ama yanılmışım. TRT, Aziz Nesin öykülerinin yayınlanmasını askıya almış. Eski Genel Müdür Yücel Yener zamanında Aziz Nesin'in otuzdört öyküsünü yarım saatlik diziler halinde ekrana taşıyabilmek için Nesin Vakfı ile sözleşme imzalanmıştı. Bunların sekiz tanesi çekildi ve Ocak 2004'te TRT'ye teslim edildi, geri kalan filmlerin çekimi için de izin beklendi. Bir yıldır elindeki sekiz Aziz Nesin filmini yayınlamayan TRT, diğerlerine de başla emri vermedi. Arşivlerdeki eski dizileri yayına sokan bir kurumun elindeki çok eğlenceli sekiz filmi yayınlamaması, üstelik bunu yaparken hiçbir açıklama yapmaması ilginç. Demek ki Deniz Gezmiş'e izin var, Nesin'e yok.

H. ve O. TERCÜMAN