BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Serdar Turgut öyle bir istihbarat almış ki

Serdar Turgut, IŞİD'in aralarında İstanbul'un da olduğu Batılı şehirlere kimyasal silahlı saldırı düzenleyebileceğini yazdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, IŞİD'in hem Batı’dan kendilerine katılan uzman militanları hem de yeni işgal ettiği şehirlerdeki teknik imkânları kullanarak kimyasal savaş için hazırlanmaya başladığını iddia etti.

Irak'a kitle imha silahları sahip olduğu gerekçesiyle Irak'a müdahale eden ABD, aynı taktiği IŞİD için mi devreye sokuyor? Bu yoruma karşı çıkanlar yaşananların 2003'ten çok farklı olduğunu düşünüyor.

Örgüte karşı koalisyon kuran Amerika'nın kararlığının altında IŞİD'in kimyasal silah üretiminin yattığı konuşuluyor. Tartışmalar sürerken ABD'de bulunan Serdar Turgut, istihbarat çevrelerinden edindiği bilgileri okurlarıyla paylaştı. İşte o yazıdan bir bölüm:

AÇIK İSTİHBARATTAN EDİNDİĞİM BİLGİ KORKUNÇTU

"Bambaşka bir iş için bulunduğum Amerika’da IŞİD konusunda yazılan her yazıyı okudum, yapılan her tartışmayı büyük bir dikkatle dinledim.

Gizli bilgilerin istemeden de olsa ortaya döküldüğü satır aralarını özellikle iyi okumaya çalışarak yaptım bunu.

Ve sonunda bu açık istihbarattan edindiğim bilgi korkunçtu.

İstihbarat çevreleri, IŞİD’in bazı önemli merkezlere terör saldırısı yapacaklarını biliyorlar.

New York ve Londra’nın yanı sıra İstanbul da saldırı hedefleri arasında; zaten IŞİD İstanbul için tehdidini daha önce açıkça yaptı.

IŞİD’in bu saldırılarda acımasız olacağı ve çok sayıda insanın ölmesini hedefleyeceği de biliniyor.

Şimdi bu örgüt, özellikle Kuzey Irak’ta işgal ettiği şehirlerdeki bazı kimyasal silah laboratuvarlarını ve bazı stokları ele geçirmiş durumda.

SADDAM DÖNEMİNDEN KALMA STOKLAR IŞİD'İN ELİNDE İDDİASI

Bunlardan bazılarının Saddam Hüseyin döneminden kalan stoklar olduğu, ayrıca daha önce El Kaide’nin elinde olan mobil laboratuvarların da artık IŞİD’in eline geçtiği tespit edilmiş.

IŞİD, hem Batı’dan kendilerine katılan uzman militanları hem de yeni işgal ettiği şehirlerdeki teknik imkânları kullanarak kimyasal savaş için hazırlanmaya başlamış.

İşte Amerika bu dehşet senaryosunun önlenmesi için IŞİD’in bir an önce durdurulması ve gelişmelerin engellenmesi gerektiğini düşünüyor."