BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.388,32
HABER /  GÜNCEL

Avustralya terör alarmı seviyesini yükseltti

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, ülkedeki "terör alarmı" seviyesinin ortadan yükseğe çekildiğini açıkladı. "Yüksek" seviye bir saldırı olması ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor.

Abone ol

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, ülkedeki "terör alarmı" seviyesinin ortadan yükseğe çekildiğini açıkladı.

"Orta" seviyede terör alarmı, bir saldırının gerçekleşebileceği anlamına geliyor. "Yüksek" seviye ise bir saldırı olması ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor.

Terör alarmının en üst seviyesi olan "aşırı" ise her an bir saldırıya maruz kalınabileceği anlamına geliyor ya da bir saldırının gerçekleştiği durumlarda söz konusu oluyor.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD'in Irak ve Suriye'deki ilerleyişi, Avustralya'da da kaygıyla izleniyor.

Başbakan Abbott, emniyet yetkililerinin İslamcı örgütlerle "işbirliği yapan, ilişki içinde olan ya da onlardan esinlenen" Avustralyalıların sayısının artması karşısında endişeli olduğunu söyledi.

Ancak Abbott, planlanmış bir saldırı olduğu yönünde ellerinde herhangi bir istihbarat bulunmadığını belirtti.

Avustralya Başbakanı, "Şunu vurgulamak istiyorum: Bu her an bir terör saldırısı olabilir anlamına gelmiyor. Elimizde bu yönde bir istihbarat bulunmuyor." dedi.

Yetkililer, en az 60 Avustralya vatandaşının İslam Devleti ve El Nusra Cephesi gibi İslamcı örgütlerin yanında savaştığını söylüyor.

Bu kişilerin Avustralya'ya geri dönmeleri halinde ülke güvenliğine tehdit oluşturabilecekleri belirtiliyor.