BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Serdar Turgut okuyucuya söz verdi

Her hafta başı yaptığı gibi bu Pazartesi de okuyucuyla dertleşen Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, gazetesiyle ilgili uzun soluklu düşüncelerini anlattı.

Abone ol

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut,dediği yazısında okuyucularıyla dertleşti. Turgut, medyadaki tüm olumsuzluklara rağmen iyimserliğini kaybetmesini söyledi:

- Sevgili okurlar, bugün sizinle gazetemiz üzerine bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

AKŞAM gazetesine genel yayın yönetmeni olacağımı duyduğum an kendi kendime bir söz vermiştim. Gücüm yettiğince yazıya yatırım yapacaktım. Ve bu sözüm doğrultusunda hemen harekete geçip yazar kadrosunda ve bölümlerde ciddi değişiklikler yaparak yola çıktık ve bence bugün gelinen noktada bile Türkiye'nin en güçlü yazar kadrosuna ve de en dinamik habercilerine sahip olan bir gazete haline dönüştük. Gazetemizi bir süredir okuyan insanlar çok değişik ortamlarda bana ve arkadaşlarıma gazetede büyük değişiklikler yaşandığını söylediler ve beğenilerini ilettiler. Biraz önce 'bugün gelinen noktada bile' dedim çünkü gayet tabii değişikliklerimiz sona ermiş durumda değil, benim ve arkadaşlarımın önemli projeleri var ve çok daha iyi AKŞAM sunmak için siz okuyucularımızdan gelen ve gelecek öneri ve eleştirileri de tamamen dikkate alarak sizlere çok çok daha iyi bir gazete sunmak bizim hedefimizdir.

Rakiplerimiz Türk gazeteciliğini 20 yıl tekrar geriye götürecek alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar. Tam bayrama girerken yine müthiş bir fiyat kırma ve promosyon savaşı başlattılar. Biz ise okuyucuların yılların deneyimiyle artık hangi gazetenin yaptığının aslında ne anlama geldiğini, onların attıkları manşetlerin aslında ne demek istediğinin gayet de farkında olduklarını düşünüyoruz. Türk medyasının tam bir güvenilirlik darbesi yediği, prestijini yitirdiği bir uzun dönemden AKŞAM başı dik olarak çıkmıştır, bazı koşulların bizi zorladığı günlerde bile bu gazete yazının onurunu korumuş ve bizim için çok da değerli olan okurumuza ait olan gazete sayfalarını çıkar avına hiç ayırmamıştır. Ben Serdar Turgut olarak okuyucuların Türk medyasının gerçek yüzünü çok da iyi bildiğini, medyanın ruhunu çözümlediğini ve bu nedenle AKŞAM'ın değerini de iyi bildiğini düşünüyorum.

Size şimdi bir itirafta bulunacağım. Beni iyi tanıyan, karakterimi yakından çözümlemiş, hayatta neye evet neye de hayır diyeceğimi bilen arkadaşlarım benim yayın yönetmeni olacağımı duydukları gün bu işe sertçe karşı çıktılar ve böyle bir işin bana uymayacağını söylediler. Çünkü arkadaşlarım medyada olan biteni çok yakından izleyip ve genelde gazetelerden umudunu kesmiş insanlardı. Onların bu endişelerine karşın ben ise gayet rahattım. Kalbim ferah, kafam ise rahattı çünkü bu gazetenin geçmişte en zor dönemlerde bile bir takım çıkarlara alet edilmediğini ve de edilmeyeceğini biliyordum. Benden istenen yıllardır güç bela edinmiş olduğum okuyucu sevgisini ve yazıya saygıyı da yayın yönetmeni olarak gazetenin geneline taşımamdı. Durum böyle olunca bana da yapılan öneriye evet demekten başka çare kalmıyordu. Asıl işim bu gazetenin diğerlerine göre pek de masum kalan tavrını değiştirmeden sürdürmek ve zekamı tam kapasite kullanmamdı. Gazetedeki arkadaşlarıma da güvenim sonsuzdu ve patronuma da tam olarak güvendiğimden beni hastalığımın en güç günlerinde bile ayakta tutan okuyucu güvenini hiçbir zaman zedelemeyeceğimi bildiğimden işe giriştim. Sevgili okurlar, arkadaşlar aylar önce bir doktor bana 'galiba sizin etrafınızda bir sevgi çemberi var, çok yoğun pozitif enerji alıyor olmalısınız' demişti. Ben o enerjinin nereden geldiğini biliyordum, sizlerden alıyordum gücü, hepiniz sağolun. Bugün de sizlerin yaydığınız müthiş pozitif enerjinin bu gazeteye yöneldiğini hissediyorum. Benim hayattaki en önemli işim bu güvene layık olan bir gazeteyi size hergün vermektir. Arkadaşlarım ve ben hergün canla başla bu hedef için uğraşıyoruz lütfen bana inanın.

Bazı gazetelerin bayrama girerken başlattıkları savaşın dışında kalmayı bunun için istedim ve de yazıya yatırımı sürdürdüm. Sizlere güveniyorum sevgili okurlar yıllardır aramızda yazılar aracığıyla oluşmuş güzel ilişkiyi bu yeni görevim nedeniyle riske atmam mümkün değil bunu bilin ve bize desteğinizi sürdürün. Sonunda nasıl ki bir yazı yazarken başta gelen amacım sizleri sabah vakti birazcık mutlu etmekse, hergün gazeteyi oluştururken de amacım her sabah sizleri mutlu etmek ve yazıya doyurmaktır. İnşallah aramızdaki güzel bağ hiç kopmayacak sevgili okurlar. Bu inancım olmasa bu işe inanın girişmezdim.

Yazı: Serdar Turgut
Kaynak: