BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.380,62
HABER /  GÜNCEL

Serdar Turgut, gazetecileri suçladı

Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut, basın mensuplarının bugünkü ortamın suçlusu olduğunu belirtti.

Abone ol

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Şemsettin Efe'nin sunduğu Öğle Arası'na konuk olan Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut, Ergenekon davası ve Türkiye'de güncel politika hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Turgut, Türkiye'de son 20 yıldır iktidar ve medya arasındaki ilişkiye bakıldığında, günümüzde basın özgürlüğünün kısıtlandığını iddia eden basın mensuplarının bugünkü ortamın suçlusu olduğunu belirtti.

Turgut; "Bir dönemde iktidarlarla kurulan ilişkilerle Türkiye'ye yön verildi, toplum mühendisliği yapıldı ve karşılığında da çıkarlar alındı. Ben bunu yaşadım, biliyorum. Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girebilir" dedi.

O dönemde hükümetler ve medya arasında kurulan ahlaksız ilişkilerin bir sonu olduğunu yazılarında belirttiğini de söyleyen Turgut, "Siz böyle yapmaya devam ederseniz toplumdaki iktidar değişikliğine şaşıracaksınız" dediğini de aktardı.

HÜRRİYET GAZETESİNDEN AKP'YE DESTEK VEREN İLK İNSANLARDAN BİRİYİM

Serdar Turgut, Hürriyet Gazetesi'nde yazdığı dönemde AK Parti'nin iktidara geleceğini de yazdığını söyledi.

"O zaman benim patronum durumunda olan insanlar beni arayıp bildiğim bir şey mi var diye sordular. Hürriyet Gazetesi'nden AK Parti'ye destek veren ilk insanlardan bir tanesiydim. O dönem Başbakan olmayan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta bana teşekkür etti."