BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Serdar Denktaş kararını verdi

Son Annan Planı’nın diğerlerinden daha iyi olduğunu ifade eden Denktaş, barışı Rum tarafının engellediğini söyledi.

Abone ol

NTV'nin haberine göre, KKTC’de Demokrat Parti lideri Serdar Denktaş 24 Nisan’da yapılacak referandumda son kararı Kıbrıs Türk halkına bıraktığını açıkladı. DP lideri Denktaş, son Annan Planı’nda bugünkünden daha fazla hakları olmadığını savundu.

Parti meclisinde kısıtlı bir katılım da olsa “hayır” kararı alındığını, ancak parti içinde etkin bir grubun “evet” kararında olduğunu ifade eden Denktaş, karar verilirken bireysel çıkarlarla toplumsal çıkarların vicdan muhasebesinin yapılmasını istedi.

KKTC’de Hükümet ortağı DP’nin merkez yönetim kurulu bu akşam toplandı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş halkı evet ya da hayır yönünde bir tercihe zorlamayacaklarını söyledi. Üzerine düşen görevi yapmış olmanın huzuru içinde olduğunu söyleyen Denktaş, “gerçekleri halka anlatma kampanyası yürüteceğini” belirtti.

‘BARIŞI ENGELLEYEN RUM TARAFI’

Serdar Denktaş son Annan Planı’nın diğerlerinden daha iyi olduğunu fakat Türk tarafının haklarının bugünkünden daha fazla olmayacağını açıkladı. Denktaş, Kıbrıs’ta barış çabalarını Rauf Denktaş’ın değil Rum liderliğinin engellediğini belirtti.

Referandumda sonuç ne olursa olsun iki toplumun bir arada yaşamaları gerektiğini söyleyen Denktaş, Rumların baskı altında ‘evet’ demesi sonucunda Ada’da kaos ortamının doğabileceğini söyledi.

‘TANINMA SÖZ KONUSU DEĞİL’

Öte yandan Serdar Denktaş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in KKTC’yi tanıyabilecekleri yolundaki açıklamasına, bu aşamada tanınmanın söz konusu olmadığı değerlendirmesinde bulundu. Denktaş, “Hiç birbirimizi kandırmayalım. BM’nin Kıbrıs’la ilgili kararı durdukça, bizim tarafta ‘evet’, güneyde ‘hayır’ çıksa bile tanınmamız mevzu bahis değildir” dedi.