BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Seray Sever'den 18 siteye çirkin oyun

Seray Sever, televizyonda yayınlanan Sevgili Karım dizisindeki bir kare nedeniyle haber sitelerine düşman oldu. Bunun için de 18 siteyi kapattırmaya kalktı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Oyuncu Seray Sever, internet haber sitelerine düşen bir fotoğrafı nedeniyle avukatını kullanarak çirkin bir oyun oynadı. Sever, 18 siteyi kapattırmaya kalktı ama avukatının oyunu İMD devreye girince ortaya çıktı. 

Oyuncu Seray Sever TürkMax kanalında yayınlanan 'Sevgili Karım' adlı dizideki bir sahnesi internet medyasına düşünce deliye döndü.

Milyonlarca kişinin izlediği o sahnede Seray Sever yerde uzanmış yatarken rol arkadaşı Hakan Yılmaz onu yanağından öpüyor. Çok daha açık fotoğrafları internette dolaşırken Sever'in bu kareye kafayı takması tam bir muamma.

SİTELERE DAVA AÇTI

Seray Sever diziden alınan o fotoğrafı aylar sonra mahkemeye taşıyarak haber sitelerinden kaldırtmak istedi. Mahkeme Sever'in isteği üzerine söz konusu haberin sitelerin içeriğinden çıkarılmasına karar verdi. Karar sitelere yollanacağına servis sağlayıcılara gidince haberler yayından kalkmadı.

AVUKATININ OYUNU

Seray Sever ile avukatının oyunu bu noktadan sonra başladı. Mahkemenin verdiği 'içerikler çıkarılsın' hükmünü 'siteler kapatılsın' olarak değiştirmeye kalktılar. Bunun için de hakimin 'sonucun öğrenilmesi için' servis sağlayıcılardan bilgi isteyen yazısını kullandılar.

AVUKAT DİKTE ETTİRDİ

Seray Sever'in avukatı yazıyı hazırlayan katibin internet konusundaki bilgisizliğinden faydalanarak kararın aksine, bilgi isteyen yazıya "siteler kapatılsın" cümlesini ekletti. Yazı da bu şekilde servis sağlayıcı kurumlara yollandı.

Ön talep kısmında "kapatılsın" yazısını gören servis sağlayıcıları, ekte yer alan 'içeriklerin çıkarılmasına yönelik" asıl mahkeme kararını dikkate almayınca dün geceden itibaren 18 siteye bu servis sağlayıcı üzerinden erişim kesildi.

İMD DEVREYE GİRDİ

Servis sağlayıcının uygulaması ile avukatın uyanıklığını siteler kapanınca devreye giren İnternet Medyası Derneği ortaya çıkardı.

İMD Başkanı Hadi Özışık kararı veren hakime ulaşınca, Seray Sever'in avukatının yaptığı 'Ali Cengiz oyunu' bozuldu. Mahkeme başkanı sitelere erişimin kapandığını duyunca şaşkına dönerek 'biz içerik çıkarılsın kararı almıştık' diyerek hemen düzeltme yazısı çıkarttırdı.

Bu yazıyla birlikte 18 site yeniden erişime açılırken Seray Sever de zihinlere sansür uyanıklığı ile yerleşti.