BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  POLİTİKA

BDP heyeti yarın Samsun'a gidiyor

Dün Çorum'da çiçeklerle karşılanan bugün Sinop'ta tepki gören BDP heyeti yarın Samsun'a gidiyor.

Abone ol

BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder, Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Fatma Gök, 19 Şubat Salı günü Samsun’a geliyor.

Halkların Demokratik Kongresi Samsun İl Temsilciliği üyeleri tarafından saat 10.00’da Samsun Garı'nda karşılanacak olan BDP’li heyet, daha sonra Terme ilçesindeki OMV tarafından yapılan Doğalgaz Çevrim Santrali'ni ziyaret edecek. Heyet, 19 Şubat Salı günü öğleden sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret ettikten sonra, Gazi Caddesi’nde yer alan 78’liler Derneği’nin üst katında çeşitli sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilecek.

HDK'DAN PROGRAMLARA DAVET

Ziyaret öncesi HDK Samsun İl Temsilciliği Sözcüsü Kürşat Arslan bir basın toplantısı düzenleyerek BDP’li heyete karşı kamuoyunun provakatif bir tutum takındığını söyledi. Arslan, “Samsun’da çeşitli kurum ve belediyelerden milletvekillerimizin gerçekleştireceği toplantı için salon talebinde bulunuldu. Ancak bu taleplerin hiçbiri kabul edilmedi. Bu tablo, kimin barışı istediği, kimin istemediği konusunda net bir görüntü ortaya çıkarmıştır. Yapılan bütün engellemelere ve yaratılan provokasyon ortamına karşın bizler, bu gezinin anlam kazanması ve HDK’nın söylemlerinin halkımızla buluşması için programımızı oluşturmuş bulunmaktayız. Basınla paylaştığımız bu program etrafındaki faaliyetlerimize barıştan, emekten, demokrasiden ve adaletten yana olan herkes davetlidir." dedi.