BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında ara karar verildi

Ergenekon Davası'nın 276. duruşması bugün görüldü. Duruşma 11 Mart'a ertelendi

Abone ol

Ergenekon Davası'nda İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski başkanı Işık Koşaner, Metin Ataç, Aydoğan Babaoğlu ve Atilla Işık'ın tanık olarak dinlenmesini istedi, mahkeme reddetti.

Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumunun tespiti için Adli Tıp'a sevkedilmesine karar verildi. Savcı mütalaasını vermedi, duruşma 11 Mart'a ertelendi.

SAVCI TELEPLERİ REDDETTİ

Duruşmada yaşanan bir diğer sürpriz gelişme ise eski komutanlarla ilgiliydi. İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay eski başkanı Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli oramiral Metin Ataç, Aydoğan Babaoğlu ve Atilla Işık'ın duruşmada hazır olduklarını, tanık olarak dinlenmelerini istedi.

Savcı ise Koşaner'in tanık olarak dinlenmesi talebinin reddini istedi. Mahkeme, tanık dinleme taleplerinin tamamını reddetti. Tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumunun tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkedilmesine karar verildi. 

ORTALIK FENA KARIŞTI


umutoran.jpg

CHP'Lİ ORAN AVUKATLARLA TARTIŞTI

*Duruşma öncesinde avukatlar bölümüne oturmak isteyen CHP Milletvekili Umut Oran ile jandarma görevlileri tartıştı. Umut Oran, uzun uğraşlar sonucunda avukatlar bölümüne oturdu.

İLKER BAŞBUĞ DURUŞMADA

Daha sonra bazı avukatlar, seyircileri duruşma salonunda alkışlamamaları için uyardı. Sanıklar teker teker içeri alındı. Özellikle İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan içeri girdiğinde bütün izleyiciler ayağa kalktı. Alkışlarla karşılanan sanıklar izleyicileri el sallayarak selamladı.

VİCDANIN SEMBOLÜ SİZSİNİZ

*Tuncay Özkan seyircilere yönelik, "Vicdanın sembolü oldunuz. Vicdanı bu vicdansızlara öğretin. Yedi düvele öğrettiniz bunlara da öğretin" dedi.

*Mustafa Balbay ise, "4. yargı paketinde neyin çıkacağını biliyorum. 5. Yargı paketi çıkacak. Hukuku matruşkaya çevirdiler. İnanmayın" diye seyircilere bağırdı.

BAŞBUĞ'DAN TANIK İSTEĞİ

*Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifade vermek için Silivri'ye geldi.

*Ergenekon Davası'nda duruşmada söz alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

ekran-resmi-2013-02-18,-12.31.51.png

CHP'Lİ TANAL YARALANDI

*Silivri'de görülen Ergenekon Davası'nda mahkeme salonu dışında yaşanan olaylarda CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın yaralandığı öğrenildi. Tanal'ın vatandaşların bulunduğu bölüme geçmek isterken barikatın üzerine çıktığı ve barikattan düşerek kafasına darbe aldığı CHP'li milletvekillerince duyuruldu. Tanal'ın ayağının üzerine basamadığı ve çarpmasının etkisiyle mide bulantısı geçirdiği belirtildi. Milletvekili Tanal, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

MÜTALAA BEKLENMİYOR

*Ergenekon davasında Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özefe, bugünkü celsede gelen cevabi yazıların okunacağını ve bu yazılara ilişkin taraflara söz verileceğini belirtti. Bugünkü duruşmada mütalaanın verilmesi beklenmiyor.

KRİTİK GÜN GERGİN BAŞLADI

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek, kendisini duruşma salonuna almayan Jandarma ile tartıştı, ''Avukatları içeri almıyorlar'' diye isyan etti.

aaaa.20130218114159.jpg

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. Güvenlik birimleri, Silivri Cezaevi'ne geliş güzergahı ve duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

ERGENEKON'DA SONA DOĞRU

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası'nın 276. duruşması bugün görülüyor.

JANDARMAYLA ARALARINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Sabah saatlerinden itibaren başlayan hareketlilik, Silivri Cezaevi önünde devam ediyor. Ancak 2012 yılı Aralık ayında yapılan ve savcının mütalaa açıklayacağı belirtilen duruşmaya göre şimdilik daha sakin görünüyor. TEM otoyolu tarafından cezaevine gelen izleyicilerin, duruşma salonu girişine gelmelerine izin verilmiyor. Pankart taşıyan gruplar, kendilerine ayrılan başka bir bölgede bekletiliyor.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemlerini çok sıkı tutmaları dikkatlerden kaçmadı. Duruşma salonunun bulunduğu bölgeye gelen izleyicilerle jandarma arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Duruşmaya girmek isteyenler, kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra binaya alındı.