BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Serap'ı yakanlar 'taş atan çocuk' oldu

Molotof atılarak yakılan Serap Eser'ın katili olarak yargılanan 4 sanık yaşları 18'in altında olduğu izin çocuk mahkemesinde yargılanacak

Abone ol

Küçükçekmece’de 8 Kasım 2009’da 6 kişinin İETT otobüsüne attığı molotofkokteylleri nedeniyle ağır yaralanan ve 29 gün sonra hastanede hayatını kaybeden Serap Eser’in ölümünün üzerinden 1 yıl geçti.

Serap’ın ağabeyleri Ümit ve Selçuk Eser, dün kardeşlerinin mezarı başına gelip, çiçekler bırakıp dua etti. Ağabey Ümit Eser, ölüm yıldönümüne denk gelen günde kardeşiyle ilgili davanın 2’nci duruşmasının yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

CEZALARI DÜŞECEK

“Davaya ailece katılmadık, çünkü çıkacak kararın canımızı yakacağını biliyoruz. Yargılanan 6 kişiden 4’ü 18 yaşından küçük. Taş atan çocuklar için çıkartılan yasa nedeniyle bu 4 kişi çocuk mahkemesine gönderilecek. Alacakları cezalar düşecek. Geceleri uyuyamıyoruz halen. Molotof nasıl taş oldu, ben yetkililerden bunu sormak istiyorum.

Taş atan çocuklar yasası çıkartılmadan önce sivil toplum kuruluşları, sanatçılar açıklamalar yaptılar. Yasayı desteklediler. O çocuklar mağdur ve masum gösterildi. O çocuklar masumsa Serap’ın suçu neydi? Serap mı suçluydu yakıldığı zaman? Her gün Serap’ın hayaliyle yaşıyoruz. Annem cenazesine bile katılamadı.

Taş atan çocuklar yasasının içeriğini kimse bilmiyordu. TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili ‘Serap Eserin olayında olduğu gibi bu olayda zanlılar bu yasadan faydalanamayacak’ diye bir cümle sarf etmişti. Geldiğimiz noktada böyle olmadığını gördük.”

AİLE AFFETMİYOR

Kardeşinin yoğun bakıma kaldırılırken kendisine, “Ağabey ne olur yardım et” dediğini anlatan ağabey Selçuk Eser de şöyle dedi: “Masumiyet ve adalet kavramı 2010’da anlam mı değiştirdi? Kardeşimi diri diri yakanlar nasıl böyle bir muameleye tutuluyor? Kanun yapıcılar kendi çocuklarını kaybetse böyle yapar mı? Taş atan çocuklar yasasından saldırganları faydalandıran yetkililer benim kardeşimi bana geri verebilirler mi? Ben hiçbirini affetmiyorum. Muhatap alınacak bizleriz ancak yasa çıkarken bize sormadılar. Neden olan hep masumlara oluyor?”

ÇOCUK MAHKEMESİNE

Serap Eser’in ölümüne ilişkin İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 7 tutuklu sanık katıldı. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Serap Eser’in ailesi duruşmaya gelmedi.

 Duruşmada tutuklu sanıklar R.S., M.D., Ö.K., Ö.B.’nin avukatları 6008 Sayılı ‘Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un kapsamında müvekkillerinin dosyasının ayrılarak Çocuk Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti 4 sanığın dosyalarını çocuk mahkemesine gönderilmesi için ayırdı.