BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi sarsan taciz skandalı!

Kılıçdardoğlu'nun geçtiğimiz haftaki Bursa gezisi sırasında, bir otelde düzenlenen yemekte garson bir bayanı taciz iddiaları üzerine CHP Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım görevinden alındı.

Abone ol

CHP Bursa İl Yönetimi, ayrıca, genel merkezin onayı ile zimmetle suçlanan Yıldırım İlçe Başkanı Ali Togan'a da görevden el çektirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa ziyaretindeki toplantıda, Mudanya İlçe Başkanı Yıldırım'ın, alkolün dozunu fazla kaçırınca, otel çalışanı bir kızı taciz ettiği iddia edilmişti.

 Bu haberler üzerine yönetim kurulu olağanüstü bir toplantı yaparak, Yıldırım ile beraber CHP Yıldırım İlçe Başkanı Ali Togan'ı da görevden aldı. Bu kararlar için genel merkezin de onayının alındığı öğrenildi.

Hasan Yıldırım, 24 Ocak'taki seçimlerde il yönetiminin desteklediği Gülşen Ersezen'i geçerek başkan seçilmişti. İddialar üzerine bir açıklama yapan Yıldırım, hayatının büyük bölümünün kadın haklarını koruma mücadelesiyle geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kadına taciz ve şiddet konusunda mücadelede mensubu olduğum partinin katkıları büyüktür. 18 yıl çalışma hayatında bulunmuş bir işçi emeklisiyim. Çalışma hayatım boyunca kadın-erkek birlikte alın teri dökerek omuz omuza mücadele ettik. 33 yıldır aynı partide siyaset yapıyorum. Şu an da 3 şirketimde 350'ye yakın insan çalışıyor ve bunların yarısı kadın. Onların emeği benim için kutsal. 28 yıldır dünyanın en kutsal müessesi olan bir aileyi eşimle birlikte kurduk ve büyütüyoruz. Partinin destek almaya başladığı bir dönemlerdeyiz."

Siyaset yapanların bu tip karalamalara alışık olduğunu anlatan Yıldırım, olayın duyumdan ibaret ve asılsız olduğunu söyledi. Öte yandan, görevden alınan Yıldırım İlçe Başkanı Ali Togan'ın toplanan paraları zimmetine geçirdiği iddia ediliyordu.