BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

140 milyon dolar mirası tartışılıyor

Miras,16 yaşındaki kızı Lara Shahnavaz’a kaldı. Henüz reşit olmayan Lara’nın mirasını kimin yöneteceğine ve velayetine mahkeme karar verecek.

Abone ol

Beyin ölümü gerçekleşen Ceyla Gölcüklü’nün 140 milyon dolarlık mirası 16 yaşındaki kızı Lara Shahnavaz’a kaldı. Henüz reşit olmayan Lara’nın mirasını kimin yöneteceğine ve velayetine mahkeme karar verecek.

Aylardır pankreas kanseriyle mücadele eden Ceyla Gölcüklü’nün tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti. Üç ay önce tedavi için gittiği Amerika’da ‘Maalesef hastalık son evreye ulaşmış.Yapılabilecek bir şey yok’ yanıtı alarak Türkiye’ye dönen Gölcüklü, 14 gündür Amerikan Hastanesi’nde yatıyordu.
Son bir haftadır şiddetli ağrıları nedeniyle uyutulan Gölcüklü’nün, önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Beyin fonksiyonlarını yitiren ancak kalbi hala makineye bağlı çalışan Gölcüklü’nün fişinin çekilmesini ailesi kabul etmedi.

VASİYET VE VELAYET BEKLENİYOR

Gölcüklü’nün beyin fonksiyonlarının durması üzerine Gölcüklü’nün geride bıraktığı 140 milyon dolarlık mirası ve 16 yaşındaki kızı Lara’nın velayetini kimin üstleneceği merak konusu oldu.  Star gazetesinin haberine göre, Beyin ölümü gerçekleşmeden önce ayrıldığı eşi Shery Shahnavaz’la görüşen Ceyla Gölcüklü’nün çocuğun velayeti ve mirasın yönetimi konusunda ne konuştuğu ve nasıl bir vasiyet bıraktığı henüz bilinmiyor. Velayet ve mirası, ayrıldığı eşi Shery Shahnavaz’ın mı yoksa Gölcüklü’nün ailesinin mi yöneteceğine mahkeme karar verecek.

Avukat Cengiz Hortoğlu, ilgili nüfus memurunun Gölcüklü’nün kızı Lara’nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle mahkemeye dava açacağını belirterek, “Ana ve babadan birinin ölümü halinde nüfus memuru aile mahkemesine durumu derhal bildirir. Mahkeme, belirleyeceği süre içinde, sağ kalan eşten çocuğun varsa, mal varlığının dökümünü gösteren bir defter vermesini ister. Çocuğun mallarının gelirleri, öncelikle çocuğun bakımına ve eğitimine harcanır. Gelir fazlası, çocuğun mallarına katılır. Velayetin, çocuğun ergin olması nedeniyle sona ermesi halinde ana ve baba, ergin olan çocuğun istemi üzerine bir hesap cetveli de vermek suretiyle malları kendisine devir ve teslim ederler” diye konuştu.

'HAYAT ÇABUK GEÇİYOR' DEMİŞTİ

İranlı işadamı Shery Shahnavaz’la 17 Eylül 1994’de Londra Grosvenor House’da evlenen Gölcüklü, kızı Lara’nın dünyaya geldiği Londra’da 1.5 yıl yaşadı. Eşinin işleri nedeniyle Londra’ya dönmesinin ardından, 11 yıllık evliyken 140 milyon dolar tazminatla boşandı. Ceyla Gölcüklü, geçtiğimiz temmuz ayında açtığı Dante Gastronomi’de, “Mutluluğu dışarıda değil kendi içimizde aramalıyız. Hayat çok çabuk geçiyor. Ne kadar uzun değil, ne kadar mutlu yaşadığımız önemli olan” sözleriyle dikkat çekmişti.