BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  SPOR

Şenol Güneş fena bombaladı: Fenerbahçe düşmanı değilim, kimseyi satmadım

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlendiği basın toplantısında sert sözler sarf etti. ''Fenerbahçe düşmanı değilim'' diyen diyen Güneş, ''Ben kimseyi satmadım'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan Şenol Güneş, Beşiktaş'taki görevinden ayrılacağı iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş'in açıklamalarından öne çıkanlar; 

- Bundan 4 yıl önce Fikret Orman yönetiminin isteğiyle takıma geldim. Beşiktaş büyük bir camia ve markadır, ailedir. Doğruların, ilklerin, ilkelerin kulübüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Spor öyle bir olgu ki bütün kesimlerin ortak değeri. Futbol sadece ayakla oynanan bir oyun değildir. Önemle altını çizmek istiyorum ki hayal kırıklığı yaşamıyorum bugünkü durumda. Bizde sonuçlardan sebep arama hep vardır.

- Bugünkü yaşananlarla ilgili bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Beşiktaş'ta, yaşanması gereken bir değişim yaşanıyor. Ben bunun en aza inmesi için çalışacağım. Değişim süreçleri sancılı olur. Başkanla kavgam olamaz. Ben buraya ayrılmak için gelmedim.

''Benim üstümde bir şey yok, çıplağım''
- Üç yıldır gitmemiz için takım içinde öyle büyük sorunlar olduğunu söylediler ki. Ben bahçenin iyi olmasını istiyorum. Ayrık otlarının ayrılmasını istiyorum. Ben o kadar safım ki aslında, Allah da o yüzden yardım ediyor sanırım. Benim üstümde bir şey yok, çıplağım. Ayrılacağım son gün bile ilk günkü aşkla çalışacağım. Kimse bundan şüphe etmesin.

''Hem Milli Takımda hem Beşiktaş'ta çalışmayı doğru bulmadığımı söyledim''
- Ayrılmak isteği benim öncelikli tercihim değildi. Ben buraya ayrılmak için gelmedim. Büyük başarılar için görev yapmaya çalıştım. Bazen istemesek de ayrılmak kaçınılmaz hale geliyor. İspanya'da başkan gelip, 'Milli takım için sizinle görüşmek istiyorlar' dedi. Ben hem Milli Takımda hem Beşiktaş'ta çalışmayı doğru bulmadığımı söyledim. Sonra gittim, konuştum. O gün de sözleşmem daha hayata geçmemişti. O gün daha Beşiktaş ile yeni sözleşme imzalamamıştım. Gitmek istersem o zaman da gidebilirdim. Orada soru sormaya gelmiyorlar. Maç oynanıyor. Hep aynı şeyin peşindesiniz. Konuşmayacağım dediğim 'Duyumlarıma göre istifa etmiş' diyor. Ben senin hakkında öyle duyumlar alıyorum ki sokağa çıkamazsın. Eğer gülmek istiyorsak, güldürmek istiyorsak bu karşılıklı olmalı.

''Fenerbahçe düşmanı değilim''

- Bu haftaki maça çıkmadan beni tehdit edenlere söylüyorum; korkmuyorum. Hafta sonunda oynayacağımız maç öncesi beni tehdit edenlere sesleniyorum; ben ölümü göze alırım ve namusumla gömülürüm. Ben eğer Türkiye'deki şiddetin sebebiysem bu işi yapmam. Dayak yiyen benim. Beyanatımla ilgili bir sorun varsa ortadadır. Ali Koç'la, Ersun Yanal'la derdim yok. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük takımlarından biridir. Beni Fenerbahçe düşmanı olarak gösteriyorlar. Ben Fenerbahçe'ye hiç saldırmadım. Dayak yiyen bendim. Ben bugün Ersun Hoca ile görüştüm. Ali Koç'la da görüşeceğim. Milli Takım antrenörü olursam da, benim başka bir yerde kardeşim olsa Fenerbahçe'deki oyuncu daha iyiyse onu alırım. Benim niyetim herkese güzel bakmak.

''Daha önce söylediğimden dolayı ezilmek zorunda kalıyorum ancak bu bana yapılan bir tebliğ''
- Milli Takım anlaşması yalanla dümenle olan bir şey değil. Benim Yıldırım Demirören ile görüşmem gizli olamaz. Konuşma esnasında başkan esprili bir dille, 'Hocam ne zaman geliyorsun, ben seni Mart'ta bekliyorum' dedi. Ben Milli Takımın başına geldiğim zaman da yetkili olacağım ama sahibi olmayacağım. Piramidin tepesinde Milli Takım, alt kısmında kulüpler var. Taban sağlam olmadıktan sonra tepenin bir anlamı yok. Daha önce söylediğimden dolayı ezilmek zorunda kalıyorum ancak bu bana yapılan bir tebliğ! Ceza alır mıyım dediler, alırsın dediler. Bana yazı geldi. Futbolcular gibi bir davet aldım Milli Takım'dan! Beni rahatsız ediyor, buna takılıyorum. TFF'den bana yapılan bir görevlendirme var ancak bu görevlendirme sadece iki hafta, daha ötesi yok. Haziran'da diğer anlaşmayı yürürlüğe koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa bakarız.

''Cumhurbaşkanımız beni aradı, ülke için benden bir görev bekliyor''
- Ben Milli Takımın başına geldiğimde yetkili ve sorumlu olacağım, ama sahibi olmayacağım. Bizim takımımız bu, hepimizin takımı. Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı, ülke için benden bir görev bekliyor. Cumhurbaşkanımız, bana diyor ki: Bir vizyon çizdin, diyor. Hayırlı olsun diyor. Benim için mi diyor? Ülke için diyor. Ben böyle heyecanlıyken.

''Neyi sattım ben''

- Beni değersizleştirerek ne yapmak istiyorlar? Veba mı var bende? 'Beşiktaş'ı sattı' diyorsun. Neyi sattım ben? 4 yılı bir inceleyin bakalım benden daha iyi Beşiktaşlı var mı? Milli Takım'da görev yapanlar herkese kucak açar. Türk Milli Takımı, ülkenin her yerine gider. Herkese de kucak açar. Fenerbahçe'ye de, Beşiktaş'a da, Trabzon'a da, Galatasaray'a da gideceğiz.

''İnşallah Dünya Kupası'na katılırım''
- Beşiktaş yönetiminin benimle devam etme isteği vardı ama resmi bir teklif gelmedi. Sözleşme konusunda yönetimin de haklı tarafı var, çünkü kongreye gidilecek. Bu yönetim aynen devam edebilir ama etmeyebilir de. 17 yıllık aradan sonra Milli Takım'a dönmeyi ben planlamadım. Planlamışsam helal olsun bana. 17 sene oldu. İnşallah Dünya Kupası'na katılırım. Bu sefer kazanırız. Niye 3. oldu diyenlere de cevap olur. Dua edin bu akşam, kabul olur. 

''Ben onlara hakkımı helal etmeyeceğim''
- Futbolcuların ödemeleri zamanında yapılmazsa uzun vadede başarı beklemeyin. Mayısta öldüren de var, 70'imde de var. Herhalde 70'in mayısında öleceğim. Ben onlara hakkımı helal etmeyeceğim, onlar edebilir. Ben sadece hiçbir oyuncu bana para meselesiyle gelmesin dedim. 

''TFF Başkanı'nın istifa edeceğini ben bilmiyordum''
- TFF Başkanı'nın istifa edeceğini ben bilmiyordum. İddaa'yı aldığı halde kendisi de bilmiyordu. FIFA'dan veya yukarıdan geldi, istifa etti. Mart ayındaki maçlara aynı ekiple çıkacağım. Daha sonraki süreçte yeni bir ekip kuracağım. İlhan Mansız neden bugün aramızda yok? Kim karar verdi, para pul işlerini falan bırakın! İlhan Mansız bugün neden yok, kararı kim verdi. Yönetimler karar verir. Ben bu takımı bıraksam, nereye gidiyorsun diye suçlu olacağım. Kaldığım zaman da suçlu oluyorum. Bana kalırsa kalmamın faydalı olacağını düşünüyorum. Desinler ki hocam yanına bu kişi gelsin onunla çalış, O da tamam. Yeter ki faydalı olsun.

''Bazıları da anlama özürlü galiba''
- Bazıları benim konuşma özürlü olduğumu söylüyor. Ama bazıları da anlama özürlü galiba. Hayalim, hayallerim var. Yaşım itibariyle hayallerimizin sonuna gelmemizi bekliyorlar. Ben öyle biri değilim. Patlamıyorsam, sistemi bozup takıma zarar vermemek için yapıyorum. Ama kazanma duygumda azalma yok. Beşiktaş'a yönetimle uyum sağlayacak takımdaki dengeleri bozmayacak bir hoca gerekiyor. Beni döveceklermiş, öyle diyorlar. Beşiktaş taraftarı bugüne kadar her zaman kendisine yakışanı yaptı, bundan sonra da onu yapacaktır. Beşiktaş taraftarı beni seviyor, bir sıkıntım yok.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Sivassporlu Douglas'la Galatasaray kulübü el sıkıştı
Foto Galeri Sivassporlu Douglas'la Galatasaray kulübü el sıkıştı Galeriye Gözat