BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Erdoğan HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan etti" iddasına sert tepki gösterdi. Meral Akşener'in bu sözleri gündeme getirmesini eleştiren Erdoğan, avukatına dava açması için görevlendirdiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde kendisine "HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan etti" iddiasına sarılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vardı. Erdoğan şunları söyledi:

Utan utan sen ne terbiyeden muafsın ya

"Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor bir şey bu yalana başvurdular.

Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Dün Denizli'de utanmadan sıkılmadan benim terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan sen ne terbiyeden muafsın ya. Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. benim işim yöneticilerle halkımla değil.

Benim Denizlili kardeşlerim onlara nasıl hitap ettiğimi biliyor. Bunlar kalkıp asparagas yalanlarla halkımızı aldatmaya çalışıyor. İnşallah 31 Mart bunların sonu olacak. Onun için çok çalışacağız."

HDP ile olmuyor

Mardin'e yapılan yatırımlardan da bahseden Erdoğan, HDP'ye de eleştirilerde bulundu.

"Biz Mardin'e son 17 yılda 28 katrilyon liralık yatırım yaptık. Artuklu Üniversitesi'ni biz kurduk. Bu teröristlerin destek verdiği HDP ile olmuyor" diyen Cumhurbaşkanı, şunları kaydetti:

"Bunlar buralarda belediye başkanlığı yapmadı mı? Yaptıkları hizmet yok. Kayyuma devrettikten sonra Mardin'in çehresi nasıl değişti görüyorsunuz. Terör örgütünün desteklediği HDP'li belediyeler çukur kazdı, iş makineleriyle kanal açtılar. Vatandaşıma hayatı zehir ettiler. 

Mardin'i hızlı trenle buluşturacağız

Çukur eylemleri sırasında 240 kilometrelik tahrip edilmiş cadde ve sokağı yeniden biz yaptık. Bölücü terör örgütünün enkaza çevirdiği alanları tekrar ayağa kaldırdık. Mardin'i hızlı trenle Ankara ve İstanbul'a ulaştıracağız. Mardin'de geçen yıl 332 bin yerli ve yabancı turist konakladı. Terör ortadan kalkınca turist geliyor, daha çok gelecek."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çok konuşulan ORC anketi İstanbul İzmir Eskişehir Antalya Adana sonuçları
Foto Galeri Çok konuşulan ORC anketi İstanbul İzmir Eskişehir Antalya Adana sonuçları Galeriye Gözat