BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şenez Erzik UEFA'da rekor kırdı

Şenes Erzik, UEFA'da 6. defa yönetim kuruluna seçilerek bu alanda bir rekor kırdı.

Abone ol

UEFA Kongresi’nde 53 ülkenin, 42’sinin oyunu alan Şenes Erzik, 6. defa yönetim kuruluna seçilerek bu alanda bir rekor kırdı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Yönetim Kurulu üyesi Şenez Erzik, dün yapılan oylamada bu göreve bir kez daha seçildi. Paris’teki 35. UEFA Kongresi’nde yapılan seçimde Erzik, 53 üye olan ülkelerden 42’sinin oyunu aldı, 6. defa yönetim kuruluna seçildi ve bu alanda bir rekora imza attı.
42 oyla en fazla oy alan ikinci isim olan Şenez Erzik, görevini Mart 2015’e kadar sürdürecek. Paris’teki seçimde, Fransız Michel Platini, tekrar başkan seçildi. Platini, dört yıllık dönem boyunca Avrupa futbolunu yönetmeye devam edecek. İsviçreli Peter Gillieron ise, 53 üyenin tamamının oylarını aldı.

MİHAYLOV DA YÖNETİMDE

Rus iş adamı Sergey Fursenko ve eski Bulgaristan Milli Takım kalecisi Borislav Mihaylov ilk kez UEFA yönetim kurulu üyesi olmaya hak kazandı. Polonya ile Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Ukrayna için çalışan Surkis, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan emekliliğini alıp UEFA yönetimine girdi. Polonya adına çalışan Lato seçimlerde UEFA yönetimine giremedi.
Ayrıca İspanya’dan A.Maria Villar ve Litvanya’dan Varanavicius, UEFA yönetimine girmeyi başaran diğer isimler oldu.