BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Şeneri yarı yolda bıraktılar

Şener'in güvendiği dağlara kar mı yağdı? Şener'in İki il gezisi organisazyondaki yetersizlikler nedeniyle iptal edildi...

Abone ol

AK Parti'den istifa ederek yeni parti çalışmalarına başlayan Abdullatif Şener'in yakasını şansızlıklar bırakmıyor. İki gezisi organisazyon bozukluğu nedeniyle iptal edilirken Arınç ve Doğan, Şener'e şans vermedi!

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin, ''A, B, C planlarını konuşmaya gerek yok. Çünkü bizim bir tek planımız, düşüncemiz, temennimiz, arzumuz var. O da AK Parti hakkında açılmış bu davanın retle sonuçlanmasıdır'' dedi. 

Denizli'de soruları yanıtlayan Arınç,   Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in ''Yeni Oluşum'' gezilerine ilişkin bir soru üzerine, Şener'e AK Parti içinde birlikte siyaset yapma çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Şener'in, yeni bir siyasi oluşum meydana getirme düşüncesini, parti üyesiyken yapamayacağını kendisine bildirdiklerini ifade eden Arınç, şöyle konuştu: ''Bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla AK Partiden medeni bir biçimde istifa ettiler. Şimdi bir çalışma yaptıklarını duyuyoruz. Ama bu çalışmaları doğrusu merak da etmiyoruz. Çünkü bizim kanaatimize göre, AK Parti gibi güçlü bir iktidar ve parti varken, siyasette bir boşluk bulunmuyorken, yeni bir siyasi oluşumun geleceği olmaz. Başarılı da olmaz kazançlı da olmaz. Dolayısıyla kendi tercihleriyle baş başa kalmışlardır. O tercihlerinin sonucunu da herhalde çok uzun olmayan bir zaman içerisinde görürler.''

Şener'i Sivas'ta istemiyor!
Hürriyet'ten Yalçın Doğan'da Şener'e şans vermeyenler arasında. Doğan bugünkü "Şener’in gaz pedalı" başlıklı yazısında Sivas izlenimlerini anlattı.

İşte Doğan'ın Şener ve Sivas değerlendirmesi;

(...) AKP kurulurken ve daha sonra, Şener Sivas’ta AKP il ve ilçe başkanlarını kendi seçiyor. Sivas’ı kendi örgütlüyor. Şimdi oradaki AKP’lilerin iddiası:

"İlçe başkanlarından biri hariç, şimdi hiç biri Şener’i desteklemiyor."

AKP iddiası olduğu için, dikkatli bakmak gerek. Ancak, halkın nabzı bu iddiaları doğrular türde:

"Abi, Abdüllatif Bey şimdi bağımsız aday olsa, valla zor seçilir."

Daha kendi memleketinde bu kadar zorlanacak gibi görünen Abdüllatif Şener, yeni partisiyle Türkiye’de ne yapar? Şansı ne kadar?

Belli ki, Şener’in Sivas’taki tabanıyla sorunu var. Belli ki, o eski taban, Şener’in yeni partisine uzak duruyor. Eminim, AKP bu havayı dalga dalga bütün Türkiye’ye yaymak için elinden geleni yapıyor. Bu da, yeni partiyi zora sokuyor.

İsmail Y.K. sahneden seslendikçe, Sivas’taki kalabalık hep bir ağızdan, "bas gaza, bas gaza" diye kendinden geçiyor.

Abdüllatif Şener gaza basacak ama, hız yapacak benzin şimdilik yok, gibi.