BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Meksikada esrarengiz olaylar

Meksika Büyükelçisi Nureş'in koruması Kaparca, bir aydır kayıp. Evinde yapılan aramada çok ilginç detaylar yakalandı!

Abone ol Meksika Büyükelçisi Nurver Nureş'in koruması Cemil Kaparca, bir aydır kayıp. İşe gelmeyince büyükelçilik, Kaparca'nın evine çilingirle girdi. Valizlerin toplanmış olduğu görülürken, evde tek eksik dizüstü bilgisayardı. Şim- di hem Türk emniyeti hem de CIA, koruma polisini arıyor.

15 Haziran'dan beri haber alınamayan polisi bulmak için CIA da devrede. Çilingir marifetiyle Kaparca'nın evine giren büyükelçilik yetkilileri ise ilginç bir durumla karşılaştı.

Eşyaların düzenli olduğu evde herhangi bir hırsızlık veya zorlama izine rastlanmadı. Ancak yakın korumanın dizüstü bilgisayarı ile bazı kişisel eşyaları ortada yok. Şüphe doğuran diğer bir durum da bavulların hazırlanmış olması. Evdeki manzaraya göre Kaparca, valizini kapının arkasına koymuş; ama yanına almamış. Türk yetkililer ve CIA, koruma görevlisinin gizlice Amerika'ya geçmiş olabileceği üzerinde duruyor.

Cemil Kaparca'nın hikâyesi ilginç. 8 yıllık polis olan Kaparca, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken yurtdışı misyon koruma sınavını kazandı. Yedi ay önce de Meksika'nın başkenti Mexico City'de Türkiye Büyükelçiliği'nde göreve başladı. Büyükelçi Nurver Nureş'in can güvenliği kendisine emanet edildi. 7 ay boyunca Nureş'in yanından bir an bile ayrılmadı. Görevinde son derece başarılı olan Kaparca, kayboluncaya kadar mesaisine eksiksiz riayet etti. 15 Haziran'da işe gelmeyince büyükelçilik endişeye kapıldı. Bütün aramalara rağmen ulaşılamayınca da evinin kapısı açıldı. Yapılan incelemede Kaparca'nın eşyalarının düzenli olduğu görüldü. Hırsızlık emaresi olabilecek herhangi bir bulguya rastlanmadı. Tek eksik, Kaparca'nın dizüstü bilgisayarı ile bazı kişisel eşyaları.

Evden herhangi bir eşyanın çalınmadığı anlaşıldı. Kapının yanındaki bavullar ise büyükelçilik yetkililerini şaşırttı. Kaparca'nın hazırladığı valizleri yanına almaması şüpheleri artırdı. Koruma polisinden haber alınamaması üzerine durum Meksika Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile yetkili makamlara bildirildi. Koruma polisinin bulunması için Mexico City Emniyet Müdürlüğü'ne resmî başvuru yapıldı. Büyükelçi Nurver Nureş, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ile ABD'deki başkonsoloslukları da bilgilendirdi. Kaparca'nın Amerika'ya gitme ihtimalini göz önüne alan büyükelçilik, arama çalışmalarını ABD'yi de kapsayacak şekilde genişletti. FBI ve CIA soruşturmaya dahil edildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü de Kaparca'nın bulunması amacıyla soruşturma başlattı. Zaman'ın sorularını cevaplayan emniyet yetkilileri, yurtdışında görevli bir polisin ilk kez ortadan kaybolduğuna dikkat çekiyor. Soruşturma kapsamında olayı aydınlatacak herhangi bir bulguya henüz ulaşılamadı.

Zaman